Thursday, January 6, 2022

Uppsats om kulturell bakgrund

Uppsats om kulturell bakgrund



Kulturell kompetens i typiska ord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Enligt Michael Bartones artikel "Cultural applications: Ideas for teacher education programs" kräver adekvat förberedelse för lärare ett mångfacetterat förhållningssätt till instruktörens utbildning. Din ansökan kommer att granskas och granskas av vår personalavdelning. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär. Sammanfattning av kulturell bakgrund Shenita L. Detta ledde i huvudsak till att man skyllde offren för kulturell inkompetens – eller åtminstone kulturell blindhet – för problem som till stor del var inneboende i systemet och utanför elevernas grepp att ens uppfatta, låt kulturell bakgrundsuppsats förstå och artikulera till auktoritetspersoner, kulturell bakgrundsuppsats.





Introduktion



Kulturell medvetenhet Amerikaner har traditionellt hyllat mångfalden av kulturer som omfattar Förenta Uppsats om kulturell bakgrund. Trots vissa reservationer tror mycket av landet fortfarande att sammanslagning av olika etniciteter bidrar till rikedomen i den amerikanska kulturen. Sammanslagningen av kulturer i USA har också gett upphov till konflikter och kollisioner, eftersom etablerade koncept konfronteras och utmanas. Nya trossystem, ofta utvecklade under århundraden, har redan omdefinierat rådande västerländska kulturella koncept. Denna artikel undersöker hur rådande västerländska kulturella begrepp om själ och andlighet, genus och helande har utmanats och omdefinierats av en växande medvetenhet om kulturella alternativ. Några av dessa begrepp, kulturell bakgrundsuppsats, såsom kön, kulturell bakgrundsuppsats, omdefinierades till stor del inom ett amerikanskt sammanhang.


Många, kulturell bakgrundsuppsats, såsom healing och andlighet, har påverkats av österländska och afrikanska kulturer och religioner. Den första delen av uppsatsen tittar på de olika kulturella betydelserna av healing, som praktiseras kulturell bakgrundsuppsats de…. Således, kulturell bakgrundsuppsats, det första steget är att skingra några av de vanliga myterna om kulturell mångfald, såsom myten om att en minoritetskultur ska karaktäriseras som ett fenomen som avviker från den vanliga kulturen, myten att tvåspråkighet bör betraktas som ett funktionshinder snarare än ett handikapp. tillgång, eller myten att mångkulturell utbildning endast är relevant i de klasser där det finns medlemmar av minoritetsgrupperna Sanchez, kulturell bakgrundsuppsats, De huvudsakliga sätten på vilka målen för mångkulturell utbildning kan uppnås är att göra eleverna eller andra medlemmar av samhället medvetna om processen för stereotypisering och vad den innebär, att utöka elevernas kunskap om andra kulturer med en betoning på den grundläggande jämlikheten i varje civilisation, att betona värdet av mångfald, att använda jämförelser mellan olika kulturer när man försöker lära ut om likheter och olikheter.


Allt detta kan... Andre fortsätter med att säga att vissa kritiker ser Hirschs ansträngningar att föra in kultur i klassrummet inte så mycket "kulturell läskunnighet" utan mer som "kulturell indoktrinering". Till exempel frågan om "Vems form av kunskap, kultur, vision, historia och auktoritet kommer att råda som den nationella kulturen? Hirsch svarar under tiden på dessa anklagelser på sin Core Knowledge-webbplats och säger att striden måste härröra från "en bred konsensus mellan olika grupper och intressen. Ng och Tuen pp. Mary Kay måste anpassa vissa nyanser av smink i Kina, viktigast av allt, kinesiska åsikter "ansikte" som ett slags "respekt och hänsyn. Om de utländska marknadsförarna i Kina inte ger några tjänster eller visar respekt för den kinesiska motsvarigheten, är det svårt att bygga upp en långsiktig...


Kulturanalys Saudiarabien och Frankrike Saudiarabien och Frankrike är två helt olika kulturer som har många kulturella barriärer mellan sig; framför allt språket. Saudiarabisk kultur har en mindre stel uppfattning om tid och schema jämfört med västvärlden och möten är ofta löst schemalagda kring fastställda bönetider; det är vanligt att de avbryts; ibland kan det finnas flera personer på samma kontor som diskuterar flera affärsfrågor Li. Saudiska affärsmän diskuterar inte kulturell bakgrundsuppsats detaljer om affärsuppgörelser omedelbart under ett möte; istället pratar de först och frågar om varandras välfärd, kulturell bakgrundsuppsats.


Liv och affärer som en viktig aspekt av livet styrs av de föreskrivande principerna för en religion som utgör bakgrunden till samhället. Inget händer som inte har gjort det kulturell bakgrundsuppsats önskad av Gud World Business Culture. För att göra affärer med en saudisk affärsman måste förtroende först etableras; det kan vara en.., kulturell bakgrundsuppsats. Kulturell bemyndigande När vi planerar ett hälsofrämjande program bör vi överväga den positiva bemyndigandeprocessen och de negativa beteendena. När vi börjar förstå vår avsedda publik kan vi garantera den mest kulturellt lämpliga pedagogiska interventionen. Genom att göra det är det mer sannolikt att vi skapar partnerskap som hjälper människor att framgångsrikt uppnå varaktig förändring och verkligen främja hälsa. En av de vanligaste frågorna som inte diskuteras inom försvarsmakten är militärt sexuellt trauma MST.


Detta är när en individ kommer att möta onödiga mängder sexuell smärta från andra de kulturell bakgrundsuppsats servering med. Detta har börjat förekomma så ofta att Veteranförvaltningen genomfört en studie, där kulturell bakgrundsuppsats fann att de totala mängderna av MST påverkade: 1 av fem kvinnor och 1 av.., kulturell bakgrundsuppsats. Kulturella och religiösa övertygelser spelar en viktig roll för att förstå konstverk som är symboliska för en viss kultur eller religion. Genom att förstå vad dessa föreställningar är, är det möjligt för tittare och utomstående att få en bättre förståelse av både formen och innebörden av en viss kulturell bakgrundsuppsats. Det finns vissa aspekter av judisk arkitektur, till exempel, som pekar mot platsen där Salomos tempel uppfördes.


Utan att känna till sådan bakgrundsinformation, kulturell bakgrundsuppsats, de som studerar konst skulle förbise många av de viktigaste symboliska tolkningarna av olika konstverk. Meningen med konst är ofta rotad i dess kulturella och religiösa betydelse. Utan kulturell och religiös förståelse av en civilisation som producerade ett konstverk kan betraktaren helt enkelt göra en serie antaganden. De flesta av dessa antaganden är baserade på betydelse. Till exempel, i konstverk där det finns mer än en figur representerad, kan betraktaren... Kulturell mångfald: En av de saker som jag alltid har haft svårt att förstå är den fiendskap som finns mellan olika raser och etniciteter, och varför den fientligheten skulle existera.


Även om jag förstod de historiska orsakerna till rasfientlighet, förstod jag inte riktigt hur latinamerikaner och asiater passade in i den underliggande historiska rasfientligheten mellan vita och afroamerikaner. Att förstå hur olika minoritetsgrupper historiskt sett har ställts mot varandra av dominerande grupper, att etablera kasttypiska system som berodde på de olika platserna i USA hjälpte mig att förstå varför de olika minoritetsgrupperna inte konsekvent har gått samman för att sträva efter gemensamma mål, kulturell bakgrundsuppsats, även om det skulle ha varit det mest ändamålsenliga att göra.


Istället har olika etniska grupper haft sina egna medborgarrättsrörelser och har arbetat för jämlikhet på olika sätt. Jag har lärt mig ny information om min egen etniska historia. Jag hade inte…. KULTURFRÅGOR i fyra texter Kulturella frågor dyker vanligtvis upp i ett mångkulturellt samhälle som det amerikanska eftersom samexistens av människor från olika etniska bakgrunder kan leda till oönskade och oväntade konflikter. Men dessa frågor har också blivit viktiga för dem som inte lever i ett mångkulturellt samhälle på grund av det faktum att världen snabbt förvandlas till en global by. Ju närmare världens människor kommer, desto fler kulturella problem kommer de sannolikt att stöta på. Av denna anledning är det viktigt att studera orsakerna till kulturkrockar kulturell bakgrundsuppsats plats och ta reda på hur kulturella skillnader påverkar våra uppfattningar, kulturell bakgrundsuppsats.


Författarna till de texter som valts ut för denna artikel har skickligt och på lämpligt sätt lyft fram dessa frågor. Även om berättelserna som presenteras i dessa källor skiljer sig åt, är det fortfarande en sak som kopplar dem till kulturell bakgrundsuppsats ett annat är det faktum att de alla kretsar kring kulturkrockar till följd av ras, etniska.., kulturell bakgrundsuppsats. Kulturell artefakt mental hälsa Uppsats om kulturell bakgrund som Panacea En kultur är uppbyggd kulturell bakgrundsuppsats personer som har utvecklat samma språk eller åtminstone dialekt av ett större språk konstformer, religion och andra sätt att skilja en grupp från en annan.


Man kan säga att alla grupper har en viss kultur som de har etablerat som de är begränsade av. Ett företag utvecklar till exempel en kultur som är specifik för det, och den kulturen styr alla som arbetar på, kulturell bakgrundsuppsats, eller är ansluten till, kulturell bakgrundsuppsats, det företaget. I etniska termer kommer en kultur att definiera de sätt på vilka en etnisk grupp skiljer sig från en annan. Även om vissa grupperingar kan ha liknande språk, religioner och sätt att göra saker på, kommer de också att ha skillnader som skiljer dem åt.


På samma sätt som olika fågelarter kännetecknas av små skillnader i utseende eller plats, grupperas människor efter kulturen från... Kulturella utmaningar med att göra affärer utomlands: Steve Kafka, franchisegivare för Chicago Style Pizza Steve Kafka, innehavare av Uppsats om kulturell bakgrund Style Pizza, ett U, kulturell bakgrundsuppsats. Det är dock avgörande att Steve inte glömmer att han, trots sin förtrogenhet med den tjeckiska kulturen, föddes i USA och måste orientera sig efter den tjeckiska nationens unika kulturella världsbild. Stora skillnader och oförenligheter mellan kulturer och riskreducering. den största skillnaden mellan U. Och den tjeckiska affärskulturen är historisk, kulturell bakgrundsuppsats, nämligen arvet från kommunistiskt styre i Uppsats om kulturell bakgrund republik.


Kulturella värden är särskilt viktiga kulturell bakgrundsuppsats med tanke på samhällen som mexikanerna, amerikanerna eller kineserna. Även med detta, medan mexikaner och kineser tenderar att vara mer fästa vid sina kulturer, är amerikaner mer avslappnade och fördomsfria när det kommer till kultur, kulturell bakgrundsuppsats, Detta beror till stor del på den mångfaldiga etniska miljön i USA. Kineserna och mexikanerna är mycket strikta när det gäller sina kulturer och de tenderar att påverka individer som tillhör varje gemenskap att agera i enlighet med en viss uppsättning idéer. Livsmedel är mycket olika, både i Mexiko och i USA. Även med detta, kulturell bakgrundsuppsats, det faktum att indiansk historia har format båda kulturerna betyder att det finns många gemensamma matlagningsingredienser i båda samhällena.


Medan båda länderna fokuserar på majs som ett föremål som kan användas tillsammans med en rad andra livsmedel, kan man verkligen se en likhet ... Dannys kulturella profil Nedan är profilen för en nybörjare som använder ADRESING-formatet av Hays Hays; Hays Denna metod för bedömning av kulturell medvetenhet används av många kliniska psykologer för att garantera kulturell känslighet under terapi och för att tillhandahålla kulturellt relevant vård: Ålder eller generationsskillnader: Danny är 19 och en nybörjare på college Handikapp: Han har inga synliga funktionshinder och inget som han känner till. Religion: Han är kristen, men går för närvarande inte i någon lokal kyrka.


Etnicitet: Danny är hankines. Social status: Hemma i Peking är Danny övre medelklass. Hans föräldrar har bra jobb och är partimedlemmar, även om de inte är rika. Sexuell läggning: Okänt ursprungsarv: Han är medlem av majoritetskulturen i Peking, men är en asiatisk minoritet i Amerika. Nationalitet: Medborgare i Kina Kön: Man Profil: Danny är nybörjare på college... Kulturell mångfald i klassrummet När jag växte upp fanns det alltid några klasskamrater som bara var lite annorlunda än alla andra. Det är inte så att det var något fel på dessa andra elever, men de var "unika.


Några av dem kom från andra länder, och andra var från mitt hemland men deras föräldrar hade kommit från andra länder. På grund av det var deras kultur annorlunda än min och från den kultur som delades av många av de andra eleverna. Vissa hade också helt klart mycket mer pengar än andra elever, och några lärde sig mitt språk som andraspråk. Det fick dem verkligen att sticka ut. Oavsett vad som var annorlunda med dem, pekas de alla ut för ett av två beteenden: att bli ignorerad eller att bli mobbad. Skolan tog inte riktigt upp skillnaderna mellan... Litteraturkurser fokuserar främst på verk av döda vita killar, kulturell bakgrundsuppsats vetenskapen talar om framgångarna för döda vita killar, kulturell bakgrundsuppsats.


Även om det finns symboliska omnämnanden av andra rasers verk, ges de inte lika representation. vidare, kulturell bakgrundsuppsats, många av de utvalda klassikerna innehåller förlegade attityder om ras. Jag är dock emot censur. Berättelser förlorar inte sitt värde på grund av diskriminerande skildringar av afroamerikaner; istället fångar de en del av förhållandet mellan raserna vid den tiden. Harper Lee är till exempel ärlig om rasdiskriminering i To Kill a Mockingbird, men det rasistiska språket hon använder fångar en känsla och går till bokens kärna. Jag skulle bara vilja se några fler böcker kulturell bakgrundsuppsats minoritetens synvinkel.


Slutligen erbjuder vissa skolor specialiserade kurser eller specialiserade månader. En afroamerikansk litteraturkurs eller kvinnohistorisk månad, samtidigt som den är välmenande, kulturell bakgrundsuppsats, gör inte riktigt... Lösningarna är många och mer diversifierade. Kunskap är avgörande för affärsframgång. Det finns två typer av kunskap: explicit eller tyst, kulturell bakgrundsuppsats. Den explicita typen är lätt kodifierad, kulturell bakgrundsuppsats, lagras och överförs till andra individer, kulturell bakgrundsuppsats. Till skillnad från den förra är den tysta inbäddad i människor. Storleken på den tysta kunskapen är proportionell mot mångfalden på arbetsplatsen.


Därför står organisationer inför den ökande utmaningen idag att hitta sätt att ta tag i den pool av tyst kunskap de äger för att skapa konkurrensfördelar. Detta är den typ av kunskap som konkurrensen inte har tillgång till eftersom den är inbäddad i unika individer som tillhör en given organisation. Kunskapen kan förstärkas genom inlärningsprocessen. Dess slutliga mål är att materialiseras till produkter och tjänster. Detta sista steg i processen avser innovationsdelen.





uppsats om internet fördelar och nackdelar



Efesier tillbad sina gudar i templet och andra områden som var särskilt utformade för tillbedjan. Judarna i Efesos hade också en synagoga där Kristi apostel Paulus började sin mission i Efesos. Historiskt sett är Efesierbrevet ett brev av Paulus till folket i Efesos. Skrivandet av boken ägde rum från omkring 61 A. D riktar sig mot de kristna i den tidiga kyrkan i Efesos. Historisk information visar att när... Att inte fira jul och inte ha ledigt från skolan för persiska religiösa högtider har alltid fått mig att lägga märke till det faktum att jag är "annorlunda. Det tog mig ganska lång tid att komma till denna insikt och att fullt ut acceptera min kulturellt mångfaldiga identitet som persisk-amerikan, men nu när jag har det inser jag att mångfalden jag kämpade med i min ungdom faktiskt har gett mig en stor fördel i det moderna samhället.


Jag är redan förberedd och väl rustad inte bara för att "hantera" kulturell mångfald, utan för att aktivt engagera mig och navigera i en värld där det är vanligt. Att lära sig att inte bara tolerera utan att utnyttja kulturell mångfald på arbetsplatsen kan vara mycket svårt. Till och med något som anses vara standard av många... För att möta behoven hos kulturellt olika grupper måste vårdgivare engagera sig i processen att bli kulturellt kompetent. Kulturell förmåga är en uppsättning kongruenta beteenden, attityder och policyer som samlas i ett system, en byrå eller bland yrkesverksamma och gör det möjligt för det systemet, byrån eller dessa yrkesverksamma att arbeta effektivt i tvärkulturella situationer.


Idén om kompetens används eftersom det innebär att ha förmågan att fungera effektivt Campinha-Bacote, Josepha, Det är mycket viktigt för vårdgivare att vara medvetna om de skillnader som finns mellan dem själva och deras patienter. För att läkaren ska lyckas måste de kunna behandla varje patient som en individ. Varje patient är olika på många nivåer och var och en av dessa måste beaktas när en diagnos och behandlingsplan införs. Vårdgivare måste vara kulturellt... möjligheter att förbättra utbildningen för tvärkulturell och kulturell medvetenhet på Hilton Hotels International, Inc. Denna studie var viktig eftersom Hilton Hotels tävlar i 78 länder på sex kontinenter och tar emot gäster från praktiskt taget alla länder i världen under ett givet år.


För att fortsätta sina ansträngningar som började i slutet av talet för att återuppbygga sitt urholkade varumärke, har Hilton Hotels försökt att överträffa kundernas förväntningar vid varje tur. För att uppnå detta mål undersöker studien hur Hilton Hotels kan identifiera befintliga resurser och använda dem till sin optimala effekt för att utveckla snabba mänskliga resurser till behovet av tvärkulturell och kulturell medvetenhetsutbildning. För detta ändamål introducerar kapitel ett i studien företaget och de frågor som diskuteras, följt av en SWOT-analys av Hilton Hotels i kapitel två. En analys av världens mest talade språk och deras inverkan på Hilton Hotels i kapitel tre... medarbetares kulturella bakgrund har en direkt inverkan på attityder och arbetstillfredsställelse. Forskning om tvärkulturella organisations- och personalfrågor hjälper ledningen att bättre förstå och vägleda praxis.


Det mest citerade tvärkulturella arbetet om anställdas attityder är det av Hofstede. Inom den indianska gemenskapen finns det en välkänd tradition av respekt för vikten av familj och hedra av äldre. I To Build a Bridge: Working with American Indian Communities bekräftar författarna John Poupart och John Red Horse att kulturella värden har setts som en personlig maktkälla inom indiska kulturer i flera år. Idag säger de att de tidigare traditionella värderingarna håller på att återupptäckas. Detta visar sig i form av återställande rättvisa, ledarskapsmetoder, alternativa metoder för att lösa tvister och samhällsutvecklingsprogram på reservatet Holmes, International Management. Kulturturismen är en del av kulturindustrin och den främjar kulturella produkter från resenärer som kulturell praktik Craik, ; 87; Prentice, Detta turismformat är väl genomtänkt som en organisation som täcker olika aktiviteter.


Traditionella byggnader eller platser är attraktiva för turisterna och detta används som ett incitament av den kulturella turistnäringen. Dessa byggnader hade sitt eget distinkta förflutna men numera presenteras det på ett helt annat sätt för turismen, så att fler turister lockas. Därför används dessa traditionella platser som nöjesställen för de människor som är ute på semester, vilket ger ett uppsving för kulturturismen Herbert, 1. Men dessa traditionella platser tas olika av varje kulturturist. Som till exempel kan ett historiskt monument vara en mycket intressant faktor för ett fåtal turister medan andra kan betrakta det som en...


Kulturell och språklig mångfald Population i musikterapi Vi påverkas av musik lika intensivt som allt vi känner. Musik är vid det här laget en sann terapi för många människor; oavsett om de utför det eller hör det. Den når sin högsta innebörd när den antar ett element av religiositet. Nästan varje viktig helig sed har musik som exemplifierar individernas religiöshet och längtan. Det har beskrivits att musik är vetenskapen eller konsten för bildandet av ljud, som kan förstås av den mänskliga hjärnan som trevliga och underhållande. Det har gjorts flera undersökningar som har studerat musikens inverkan på klienters ångest. En forskning observerade påverkan av musikanvändning inom flera kliniska områden, inklusive anestesiologi, kirurgi, ortopedi, tandvård och obstetrik.


Patienterna fick välja den musik de gillade och lyssnade på den innan de opererades. Tills patienterna somnade... Detta har också stora konsekvenser för militära operationer, både inom en militär enhet och i samspelet mellan den militära enheten och en annan kultur. I huvudsak kan problemet med etnocentrism ses som roten till de andra kulturella problem som diskuteras i detta sammanhang; det innebär både en bristande förståelse för effekterna av enhetens kultur på människorna i en främmande kultur, såväl som en bristande uppskattning och förståelse för den kulturen Hoskins Slutsats Kultur är märklig, eftersom den är både konstant och alltid föränderlig.


Den enda statiska kulturen är en död; När de olika elementen och generationerna i en kultur interagerar, kommer förändringar att ske. När det inte längre finns någon interaktion inom en kultur eller mellan en given kultur och andra kulturer, finns det inte längre någon mening med den kulturen, och den kulturen kunde faktiskt inte existera realistiskt... I det avseendet är fundamentalt olika interaktioner mellan könen en del av kulturella sedvänjor som skiljer sig mest från nationell kultur till kultur och även mellan individer med olika etnisk eller religiös bakgrund inom den dominerande nationella kulturen.


Att hantera kulturella skillnader positivt: Kulturella skillnader har en enorm potential för att skapa splittring på arbetsplatsen där ingen lämplig ansträngning görs av ledningen för att öka kulturell medvetenhet och ömsesidig känslighet och respekt bland medarbetare med olika kulturell bakgrund och förväntningar. I den här rapporten erkände den att inte alla amerikaner, särskilt minoriteter, får samma behandling för mental hälsa, en upptäckt som provocerade kirurgen att ge ut en kompletterande rapport om skillnader i psykisk vård för individer av färg Donini-Lenhoff, The tillägget, som var tillgängligt i , skickar ut ett uppenbart budskap: kultur räknas faktiskt.


Kulturell kompetens anses vara en av de viktigaste ingredienserna för att täppa till skillnadshålet inom hälso- och sjukvården. Det ses som hur patienter och läkare kan mötas och sedan prata om hälsoproblem utan att kulturella skillnader stoppar samtalet, men förbättrar det ändå. Ganska enkelt, hälsovårdstjänster som är vördnadsfulla för och mottagliga för hälsoövertygelser, praxis och kulturella och... Som dessa exempel förmedlar är det mycket viktigt att alla som kommer att engagera sig i tvärkulturell kommunikation är bekanta med nyanserna i beteende eller till och med bristen på beteende hos andra nationaliteter som dikteras av deras kulturer.


I amerikansk affärskultur tenderar kommunikation att vara mer dynamisk jämfört med japanska Lee, 2. De flesta amerikaner förväntar sig en livlig diskussion när de är inblandade i förhandlingar. I amerikansk affärskultur förväntas det bli avbrott då och då och det är ofta som en talares tur blir stulen av en annan. Detta sätt att diskutera sägs sällan finnas i japansk kommunikation. Det som observeras är "en mjuk övergång av talare är normen, och frekventa och ofta långa perioder av tystnad är vanliga. Lyssnaren förväntas tolka det som är osagt" Lee, 2. Andra svårigheter inom tvärkulturell kommunikation påverkas av... Globala perspektiv på ledarskap Att arbeta med individer från Latinamerika kräver betydande hänsyn till olika faktorer som påverkar relationen och förverkligandet av ett gemensamt organisatoriskt mål.


För det första är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till den tvärkulturella kommunikationen som kommer att dominera interaktionen med individer från denna kultur. Det faktum att kulturella skillnader finns översätter till kommunikationsuppbrottet som bör hanteras av ledaren för en organisation. Att utveckla en kulturkänslig miljö kommer att hjälpa till att eliminera sådana hinder. Ledaren bör också överväga sammanhanget och innehållet i att förstå affärsupplägget när han arbetar med individer med latinamerikansk kultur. Textanalys visar att latinsk affärskultur fokuserar på de breda aspekterna av den organisatoriska relationen, sociala tillvägagångssätt och breda omständigheter som påverkar verksamheten Moran, , p.


Men kulturen i andra stater som U. lägger stor vikt vid kommunikationsinnehållet. Innehållet i fokus inkluderar fakta,... Tvärkulturellt ledarskap Kulturella skillnader i ledarskap Kulturella skillnader avgör vissa ledaregenskaper och delar av vår personlighet. Det är lätt att misskreditera vikten av tvärkulturella skillnader och deras inflytande på olika ledarskapsstilar. Olika kulturer är kända för vissa egenskaper. Till exempel är den australiensiska kulturen känd för sin jämlikhet. Kinesisk kultur är känd som en auktoritetsorienterad kultur Sharpe, Dessa skillnader i kultur resulterar i utvecklingen av olika ledarstilar och egenskaper.


Följande kommer att utforska frågan om kulturella skillnader och kommer att stödja tesen att ledare från auktoritära länder har ett större maktavstånd från sina anställda än de i jämlika kulturer. Sharpe fann att den australiensiska kulturen och den kinesiska kulturen dikterade vissa egenskaper när det gäller önskvärda ledaregenskaper. Både de australiska och kinesiska deltagarna ansåg att dessa ledaregenskaper var viktigare på de lägre nivåerna än på... Maznevski och Peterson upprepade att kultur är viktigt för att ge en individs första intryck. Studier har visat att nationell kultur har mycket inflytande på individers uppfattningar, deras beteenden och deras övertygelser, vilket noterats av Harrison och Huntington och Hofstede. För att till fullo förstå de olika kulturella dimensionerna; vi presenterar Hofstedes kulturella dimensioner i nästa avsnitt.


Hofstedes kulturella dimensioner Denna teori är baserad på Hofstedes arbete i hans landmärkestudie som involverade en fokusgrupp från IBM-anställda. Han härledde totalt fyra dimensioner nämligen; Individualism, Uncertainty Avoidance Index, Maskulinitet samt Power Distance Index. En ytterligare dimension som kallas Long-Term Orientation LTO tillkom senare. Individualism kontra kollektivism Individualism betecknar styrkan i det band som finns mellan individer inom ett givet samhälle. Företag och länder som har hög individualism är kända för att... Dessa problem leder till allvarliga interkulturella kommunikationsproblem i mångkulturella samhällen.


Uppsatsen fokuserar på att förklara de utmaningar och problem som människor från dessa kulturer möter medan de interagerar eller kommunicerar med varandra i olika situationer och miljöer. Interkulturell kommunikation mellan araber och amerikaner Interkulturell kommunikation påverkas till stor del av de kulturella dimensioner som formar... Den senare typen av anställda kommer att fungera som medlare mellan utlänningen och värden, kommer att påpeka potentiella misstag och kommer också att bli lättare accepterade av personalen. Utan tvekan, om kineser som inte har haft internationella erfarenheter är kapabla att hantera verksamheten på ett lämpligt sätt, kommer de att få chansen att inneha högsta chefspositioner efter en viss period av interkulturell utbildning.


undvika färger som är förknippade med dödsfall, undvika gester, ord som anses vara stötande etc. Den kinesiska marknadens efterfrågan på ett utländskt företags produkter påverkas avsevärt av kollektivism. Till exempel, i Japan, som också är en kollektivistisk kultur, ett U. baserat företag som säljer glass betalade flera japaner för att stanna i... Detta kommer i sin tur att leda till en spricka mellan civilisationer, en spricka som skulle uppmuntra dem att återupptäcka sin egen individuella kulturella identitet. Därför kan globaliseringen av världen innebära fragmentering av kulturer och möjligheten till nya konflikter längs civilisationslinjer.


Teorin om Samuel Huntington har dock haft flera kritiker som hävdar att den nyliberala strategin för världsekonomi och politik faktiskt kommer att öka världens finansiella resurser och därmed främja skapandet av en global kultur baserad på liknande moraliska värderingar och normer. Det är dock mindre troligt för de nyliberala praktikerna att ha denna effekt på kort sikt eftersom det är ganska tydligt från bilden av dagens värld att globaliseringen har lett, på ett konstant sätt, till ojämlikhet. Denna övervägande är ganska enkel och kretsar kring frågan om fördelningen av resurser.


Mer exakt, den utvecklade världen har begränsade resurser... Både interna och externa kunder anses viktiga och deras behov måste förutses och tillgodoses på lämpligaste sätt. De beslut som den verkställande ledaren fattar måste baseras på gedigen information. Han måste vara medveten om konsekvenserna av sina beslut. Samtidigt måste han ha ett långsiktigt perspektiv och göra det bästa valet även om konsekvenserna i början kan verka negativa. En ytterligare kompetens som måste beaktas avser förmågan att effektivt hantera strategiska resurser inklusive de mänskliga, de finansiella och informationsresurserna. Ur denna synvinkel behöver man vara uppdaterad med den tekniska utveckling som är relevant för hans arbetsområde.


Dessutom måste han se till att allt från rekryteringsprocessen till urval och belöning av personalen görs på det sätt som bäst tjänar organisationen. Ett ledarskap... Dygdetik måste också säkerställa att ledaren agerar i bästa intresse för dem som han representerar, arbetar med och arbetar för. Detta räcker dock inte för att implementera en effektiv ledarstil. Utöver detta måste ledaren vara omgiven av individer med liknande etiskt beteende. Detta skulle hjälpa ledaren att uppnå etiskt ansvar. Det skulle också göra det lättare att observera oetiskt beteende från ledaren.


Som nämnts ovan finns det också olika nivåer av etik, som obligatorisk etik och ambitionsetik. Den lägsta nivån av etik, men inte minst viktig, representeras av obligatorisk etik. Denna typ av etik avser efterlevnad av lagen. I det här fallet är saker och ting tydliga. Alla individer, särskilt ledare, måste respektera lagen. Aspirationsetik avser de effekter och inflytande som ledares handlingar har på andra. De första människornas ledares inflytande representeras av... Tvärkulturell turistforskning Tvärkulturella interaktioner Från början skulle det vara klokt att ge en kortfattad definition av två av termerna som kommer att användas på olika sätt i denna text, dvs. tvärkulturella interaktioner och kultur. Culture, enligt Hofstede som citeras i Bowe och Martin, , sid.


I det avseendet är tvärkulturella interaktioner därför i linje med förmågan hos en individ eller grupp av personer att inte bara bilda utan också främja och förbättra relationer med dem som kanske inte är medlemmar i deras egen kultur. På denna front baseras framgångsrika interkulturella interaktioner i huvudsak på... Kultur och kristen utbildning I globaliseringens tidsålder sker en ökning av interkulturella interaktioner. Det har förekommit krockar mellan kultur och kristen fostran i många samhällen genom historien. Målet för kristna pedagoger i det 21:a århundradet är att lära sig hur de kan korsa kulturella barriärer för att plantera evangelieundervisningen i någon annan inhemsk jord förutom där de kommer ifrån. Det finns alltid allmänna försök att nå alla och ingen särskilt.


När det väl finns en specifik kultur i kristendomsundervisningen kommer det att innebära att vissa människor kommer att uteslutas. Tidningen kommer att titta på några av de tvärkulturella perspektiven när det kommer till kristendomsundervisning. den kommer att titta på hur kristendomsundervisning kan göras och utvecklingen av läroplaner tvärkulturellt. Tvärkulturell läroplan är en kommunikationskanal och en väl utvecklad plan för att skapa kontakter och erfarenheter. Standards of Cultural Competent Care Emerging Standards of Cultural Competent Denna forskningsartikel har skapats för att utforska de framväxande trenderna för kulturellt kompetent vård i allmänna organisatoriska miljöer.


Omfattningen av denna vård kommer dock att begränsas specifikt till den vårdorganisation jag samarbetar med. Alla bitar och bytes förknippade med fenomenet kulturell kompetent vård har inkluderats i detta dokument, inklusive översikten över vad denna trend handlar om, vilka standarder som följs inom denna specifika domän och hur dessa standarder är tillämpliga på min arbetsplats lokal. Sammantaget kommer detta dokument att fungera som en grund för den kulturellt kompetenta vård som krävs för att främjas inom olika arbetsplatsmiljöer. En översikt över kulturellt kompetent vård Faktum är att USA har framstått som ett av de mest etniskt olika länderna i världen. ANA Cultural Diversity Position OMSORG ÖVER KULTURER ANA:s ståndpunkt om kulturell mångfald inom sjuksköterskepraktiken Positionsförklaring I sitt officiella ställningstagande erkänner American Nurses Association vikten av kulturell mångfald på alla nivåer av sjuksköterskepraktiken. ANA:s styrelse. vara effektiva om de inhemska och mångfaldiga kulturella hälso- och omvårdnadsbehoven inte tillgodoses och tillgodoses.


Detta är dagens verklighet för alla sjuksköterskor, oavsett om det är i den kliniska miljön, i skolor, forskning eller administration. Kulturell mångfald fokuserar på ras- och etniska skillnader. Varje upplevelse är unik. Själva begreppen sjukdom, friskvård och behandlingssätt härrör från ett kulturellt perspektiv eller världsbild. Kultur är ett begrepp som själva omvårdnaden grundas och definieras på. Sjuksköterskor behöver därför lära sig hur kulturella grupper förstår livsprocesser; uppfatta hälsa och sjukdom; tro som orsaken till sjukdom; göra för att behålla hälsan och... Författarna hävdar att det enda syftet med tvärkulturella förhandlingar är att skapa ett "kontrakt" eller ett avtal, som de definierar som ett "utbyte av villkorade lokaler där varje part förklarar att de kommer att agera på ett visst sätt" endast under förutsättning att de andra inblandade parterna är överens om att leva upp till sina löften sid.


Som med allt annat kan kulturella faktorer påverka hur ett kontrakt används och tolkas. Författarna förkunnar också att det finns två primära kontraktsformer som kan bli resultatet av tvärkulturella förhandlingar. Dessa inkluderar ett uttryckligt och detaljerat kontrakt som beskriver varje oförutsedda händelse... Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär. Hem Ämnen Andra kulturella bakgrundsuppsatser Kulturella bakgrundsuppsatser Exempel. Har problem med att komma på en uppsatstitel?


Använd vår uppsatstitelgenerator för att få idéer och rekommendationer direkt. Kulturell medvetenhet Amerikaner har traditionellt hyllat orden: Längd: 9 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Kulturell mångfald Mångkulturell utbildning Var Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Kulturella skillnader mellan Storbritannien och ord: Längd: 10 Sidor Dokument Typ: Flera kapitel Papper : Kulturanalys Saudiarabien och Frankrike Saudi Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Papper : Kulturell bemyndigande Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Term Paper Paper : Kulturell och religiös övertygelse spelar ett betydande ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Forskningspapper : Kulturell mångfald En av sakerna som ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Capstone Project Paper : Kulturfrågor Ord: Längd: 8 sidor Dokumenttyp: Term Paper : Kulturell artefakt Mental hälsa Drugs as Panacea Ord: Längd: 8 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper: Kulturella utmaningar med att göra affärer utomlands Steve Ord: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturella värden är särskilt viktiga när man överväger ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Dannys kulturella profil Nedan finns orden : Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturell mångfald i klassrummet När jag Ord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturell mångfald som afroamerikanska Ord: Längd: 7 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturell mångfald i organisationer Organisationsord: Längd: 17 sidor Dokumenttyp: Uppsatsuppsats: Ordens kultur- och konstruktionshistoria: Längd: 17 sidor Dokumenttyp: Uppsatsuppsats: Ordens kultur- och konstruktionshistoria: Längd: 20 Sidor Dokumenttyp: Uppsatsuppsats : Kulturell mångfalds inverkan på små ord: Längd: 20 sidor Dokumenttyp: Forskningsförslag: Kulturell kompetens i ett typiskt ord: Längd: 3 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturella tillämpningar Idéer för lärarutbildningsprogram Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Artikelkritikpapper: Ordens kultur- och konstruktionshistoria: Längd: 11 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturell mångfald Hänvisas även till ord: Längd: 4 Sidor Dokumenttyp: Avhandlingsuppsats: Kulturella tidsuppfattningar i Afrika Tid Ord: Längd: 15 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats Uppsats: Kulturella värderingar och etik Nej Personligt eller ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Kulturantropologi Ord: Längd: 4 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Pierre Bourdieus kulturhuvudstadsteori: Orden: Längd: 1 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Kulturell kompetens och etik Samhällsforskning och ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturella och politiska system Terrorism Ord: Längd: 10 Sidor Dokumenttyp: Forskningsuppsats: Kulturell identitet i namne Ord: Längd: 6 Sidor Dokumenttyp: Uppsats Uppsats: Kulturell kompetens i en värld Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturell intonation Kulturella skillnader i ord: Längd: 12 Sidor Dokumenttyp: Avhandlingsuppsats: Kulturell identitet och personligt perspektiv Ord: Längd: 4 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kulturell kompetens Nylig medvetenhet om ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Examensarbete: Tvärkulturell kommunikation med ökad konkurrens Att bevittnas Ord: Längd: 19 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Tvärkulturella teorier baserade på Bend it-ord: Längd: 7 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Bibelpassage Efesierbrevet 3 Historiska och kulturella ord: Längd: 6 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Personlig kulturell mångfald världen Ord: Längd: 3 Sidor Dokumenttyp: Uppsatsuppsats: Terapi Kulturella frågor och kliniska ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Möjligheter att förbättra de tvärkulturella och kulturella medvetenhetsorden: Längd: 17 sidor Dokumenttyp: SWOT-uppsats: Tvärkulturella frågor Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Forskningsförslag: Internationell ledning, kulturturismen är ett ord: Längd: 8 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Vikten av kultur- och Språklig mångfald Population i musikterapi Ord: Längd: 8 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats Uppsats: Kultur och militärens kulturella ord: Längd: 7 Sidor Dokumenttyp: Avhandlingsuppsats: Tvärkulturell kommunikation i företagens kulturella ord: Längd: 4 Sidor Dokument Typ: Forskningsförslag : Emerging Standards of Care Mental Health Kulturell kompetens Ord: Längd: 8 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Cross Cultural Communication International Business Ord: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Examensarbete: Hantera kulturella skillnader i en organisation Ord: Längd: 4 Sidor Dokument Typ: Uppsats : Tvärkulturellt ledarskap Kulturella skillnader i ledarskap Ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Uppsats : Tvärkulturell förvaltning konceptet Ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Kapitel Paper : Interkulturell kommunikation När människor från olika kulturella ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Uppsats: Kina-kulturell granskning som rör orden: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Global kulturpolitik Processen Ord: Längd: 6 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Tvärkulturell Ledarskap Det finns ord: Längd: 10 sidor Dokumenttyp: Terminsuppsats : Ledarskap och motivation Ledarskap Kulturella ord: Längd: 12 sidor Dokumenttyp: Forskningsförslagsuppsats : Kulturell bakgrund Sammanfattning Shenita L.


Tramayne M. Butler 26 juli, kulturell bakgrund Sammanfattning Termen kultur syftar på ett sätt att leva - traditioner och seder - som överförs genom lärande, som spelar en avgörande roll för att forma övertygelser och beteenden hos de människor som utsätts för dem. Enligt Tylor, en brittisk antropolog, är kultur den komplexa helhet, som inkluderar kunskap, tro, konst, moral, lag, sedvänjor och andra förmågor och vanor som människan förvärvat som en medlem av samhället. Dessa influenser förmedlas från generation till generation genom inlärningsprocessen.


Varje kultur är unik, men lik på många sätt. Ingen kultur är som en annan kultur. Några områden som liknar varandra har jag lagt märke till är deras engagemang för sin familj, religion och utbildning. Några skillnader som jag har märkt är språkbarriärer och familjevärderingar. Denna artikel kommer att betona de olika källor som spelar en roll i min kulturella bakgrund. Jag föddes i delstaten Mississippi i en liten stad där befolkningen var en blandning av vita, svarta och latinamerikanska. Alla verkar komma överens. Min far och mamma uppfostrade sex flickor och två pojkar med mig som näst äldst av syskonen. Från sex till tolv års ålder gick jag i Tylertowns offentliga skola. I, jag tog examen från Tylertown High School.


Min familj, religion, seder och traditioner kinesiska element, möjligen inklusive mandarintecken och hindi. Möjligen länderna i bakgrunden med viss transparens, så du kan se länkarna framför. Även USA. Ibland försökte jag bekämpa vanliga stereotyper med en distinkt personlighet tvärtemot alla förväntningar. Men när jag formade min identitet till en enhet skild från mitt arv, fann jag det svårt att omfamna båda samtidigt. Jag var mig själv och jag var kines och indisk, men aldrig riktigt samtidigt. Vid släktträffar fick jag vilken konversationsinsikt jag kunde av främmande ord och bruten engelska.


När mina öron svek mig vände mina ögon alltid till de hala riskornen som gled av de okända pinnarna och flydde min trötta mun. Jag skulle tillbringa familjeutbildning i Kina Under en livstid är familjen den första skolan, där föräldrar är de första lärarna för barnen. I Kina bryr sig många föräldrar för mycket om huruvida barnen har en lovande framtid, ett anständigt jobb och ett hälsosamt liv. Utifrån dessa förväntningar känner majoriteten av föräldrar att deras ansvar är att skapa så gynnsamma förutsättningar som möjligt så att barnen inte behöver oroa sig för någonting i framtiden. Dessutom anser många familjer i Kina att barn inte bör delta i något hushållsarbete; det enda de bör göra är läxor, eftersom föräldrarna ser betygen som den enda indikatorn för framtida framgång.


Till exempel får de flesta kinesiska elever, inklusive jag själv, ekonomiskt stöd av föräldrar. Vi behöver inte arbeta deltid för att försörja oss; vi kör till klasser istället för att cykla eller åka skolbussar. Föräldrar betalar undervisning, uppehälle och andra utgifter i tid så länge vi låter dem veta numret. Kinesiska föräldrar påverkar och kontrollerar sina barns framtid För de flesta kinesiska föräldrar är barn framtidens hopp och ärver sina kvarvarande drömmar. De gör allt de kan säkerställa en lovande framtid för sina barn.


De fattar beslut för barn BIBL DB1 Forum Att känna till Nya testamentets kulturella och historiska bakgrunder Det är min övertygelse att det är nödvändigt att känna till både den kulturella och historiska bakgrunden till Nya testamentet. Detta skulle hjälpa till att ge ovärderlig insikt i kärnförståelsen av vad skrifterna säger till oss med kulturerna och historien som bakgrund. Kultur var ett stort inflytande på tankesättet för övertygelser och praktiker under dessa tider. Detta gjorde att traditioner satte in som inte var lätt att ändra. Jesus skakade om detta tänkesätt genom att gå emot den normala kulturen och historiska praxis genom att visa och bevisa att han är vägen, sanningen och livet.


Berättelsen om kvinnan vid brunnen ger oss ett tydligt exempel på detta. När Jesus mötte kvinnan vid brunnen bröt Jesus tre kulturella seder. Först talade han till en kvinna; för det andra var hon en samarit som judarna traditionellt sett inte gillade; och för det tredje bad han henne att ge honom en drink vatten, vilket skulle ha gjort honom ceremoniellt oren eftersom han använde hennes bägare. Han Jesus visade att hans uppdrag var till hela jorden, inte bara till judarna. För vi vet att historien i sig är en läxa som kan ge livsförändrande svar i realtid. För att det skulle finnas en kultur måste det först finnas en historia att bygga vidare på. Historien som Nya testamentet bygger på erbjuder de officerare som för närvarande är anställda. Precis som de flesta jobb börjar anställningsprocessen för San Antonio Police Department SAPD med en skriftlig ansökan.


Denna ansökan kan också fyllas i online men den måste skrivas ut och lämnas in till polisen personligen. Ansökan består av grundläggande bakgrundsinformation som: fullständigt namn, födelsedatum, adress och även tidigare anställningshistorik och drog- eller brottshistoria. När den sökande har fyllt i ansökan och lämnat in den kommer de att göra det skriftliga provet. Sökande måste klara det skriftliga provet med minst 70 procent. Samma dag som den skriftliga tentamen om den sökande blir godkänd är nästa steg fysisk konditionsprov. Träningsprovet består av armhävningar, sit-ups, löpning, klättring på en fem fots vägg och släpning av en dummy 20 fot. Det finns minimistandarder och enligt webbplatsen "San Antonio Police Department Careers" är det fysiska konditionstestet en betydande kamp för många sökande.


När det fysiska konditionstestet har genomförts framgångsrikt går en sökande vidare till bakgrundsundersökningen. Utredningen tittar på följande saker för att avgöra om den sökande är lämplig för institutionen: personlig historia och karaktär, anställningshistoria, militärhistoria om tillämpligt , körning Om en hel kropp utsätts för mindre än rem 1 Sievert dos av strålning kommer människor att uppleva ingen kortvarig strålningssjukdom. Du kommer att utsättas för ungefär en extra 1 milli-Sievert helkroppsdos per år på grund av läckan. Dosen är långt under 1 Sievert.


Så du kommer inte att bli sjuk eftersom cellerna i din kropp kan reparera den lilla skadan naturligt. När vi utökar tidsintervallet till ett år kommer ytterligare 14 till 15 personer av er att få cancer på grund av strålning. Mycket färre än 14 kommer faktiskt att dö i cancer.

No comments:

Post a Comment