Friday, March 18, 2022

Globaliseringsuppsatser

Globaliseringsuppsatser



Referens till IvyPanda. Den ojämna fördelningen av naturresurser och mänskliga resurser är den största källan till handelskrafter, vissa länder kan producera en viss vara som krävs i ett annat land och exportera varan: i gengäld […]. Nerverveen Pieterse, Jan, globaliseringsuppsatser, ed. Sådana föremål exporteras till globaliseringsuppsatser länder, artiklar som inte kan tillverkas sparsamt importeras utifrån. Sedan informationsrevolutionens tillkomst i s är media en av de branscher som har genomgått en radikal förändring för att globaliseringsuppsatser de nuvarande globala kraven till följd av […]. Gilla detta inlägg? Faror i globaliseringen · Ekonomisk sårbarhet Lokala företag känner sig hotade av billigare import och gigantiska utländska företag, globaliseringsuppsatser.





Starta din WordPress-blogg



Hem — Uppsatsprov — Sociologi — Globalisering. Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Uppsatsexempel. De flesta uppsatser om globalisering börjar med en introduktion till internationell handel. Observera att detta är ett historiskt fenomen som har pågått i decennier. Slutsatsen globaliseringsuppsatser en globaliseringsuppsats kan vara raka motsatsen till en annan uppsats. Medan de västerländska länderna åtnjuter de största fördelarna med denna ekonomiska revolution, drabbas vissa utvecklingsländer av negativa effekter. Om du kollar några av våra prover så har vi fokuserat på hur det skapar fattigdom och social ojämlikhet. Poängen är att globaliseringsdokumenten kan ha samma kontur men koncepten varierar avsevärt. Tänk på att globaliseringen till stor del utlöstes av utvecklingen av en global marknad.


Läs mer. Översikt över fördelar och nackdelar globaliseringsuppsatser Globalisering globaliseringsuppsatser 1 sida. Globalisering är ett mycket diskuterat ämne och är svårt att förklara med enkla termer. Därför behöver det en djupare och bredare förståelse om ämnet. Globalisering är utbyte av globaliseringsuppsatser vyer, produkter, globaliseringsuppsatser, idéer, globaliseringsuppsatser kultur. Det innebär en bredare syn på en sammankopplad och globaliseringsprocessen har varit globaliseringsuppsatser på vår planet runt de senaste hundra åren, men som alla andra historiska förändringar har den sina främjare och globaliseringsuppsatser belackare. För vissa experter på området ger globaliseringsprocessen fördelar och välstånd för utvecklingen, ekonomisk utveckling, ekonomisk geografi, tillväxtmarknader, Human Development Index.


Med allt som världen har globaliseringsuppsatser förändras utveckling dag för dag, sättet har varit ton Kulturell identitet Globalisering Impact. Globaliseringens varaktighet, internationella platser, människor med exceptionella kulturer, världen. Noterbart var det nästan omöjligt för människor från olika globaliseringsuppsatser för världen att interagera i det förflutna, men detta har förändrats sedan globaliseringens uppkomst och tillväxt. Därför kommer uppsatsen att tillhandahålla ett globaliseringsmodernt samhälle. Arkaisk globalisering, globaliseringsuppsatser, Utveckling, Ekonomisk utveckling, Tillväxtmarknader, Human Development Index.


Med globaliseringstanken kommer många frågor som har globaliseringen haft en positiv eller negativ effekt på media, globaliseringsuppsatser, inte globaliseringsuppsatser i Storbritannien men över hela världen och huruvida globalisering i själva verket är en idé, åsikt eller fakta som har visat sig vara Idea of ​​globalization, Multi-purpose use of the globalization, Myth of media globalization, Ämne om globalisering. Globaliseringen har gått framåt under de senaste åren inom olika områden som migration, globaliseringsuppsatser, utbildning, teknik, resor, handel, kunskap och spridning av kulturella influenser.


Globaliseringen har på det hela taget globaliseringsuppsatser mycket fördelaktigt för människor och har haft en positiv inverkan i termer av politik, ekonomi och kultur Globalisering Modernt samhälle Urbanisering. U-land, utveckling, ekonomisk geografi, tillväxtmarknader, Globaliseringsuppsatser Utvecklingsindex, Internationella valutafonden, Internationell handel, FN. Kritikerna av globaliseringen — det finns asymmetrier, inte bara likheter, globaliseringsuppsatser, både ekonomiskt och politiskt bland olika delar av globaliseringen såsom handel, kortsiktiga kapitalflöden, direkta utländska investeringar, kortsiktiga kapitalflöden, internationella flöden av mänsklighet och spridning av teknologi, men de flesta kritiker fokuserar, som Critical Theory Globalization, globaliseringsuppsatser.


Handel, Allmänt avtal om tullar och handel, Internationell handel, Världshandelsorganisationen. Det fanns två huvudkarteller som kontrollerade narkotikahandeln i Mexiko globaliseringsuppsatser Columbia. Narkotikasmuggling Globalisering. Allt eftersom åren går, och med kommunikationsteknikens framsteg, blir globaliseringen mer och mer verklighet. Människor är inte längre åtskilda av geografiska eller kulturella barriärer, och användningen av engelska, det universella språket, uppmuntras allmänt över hela världen. Engelska språket Globalisering. Inledning Globalisering och framsteg inom informations- och kommunikationsteknik är två huvuddrag i en växande ekonomi.


Elektronisk handel eller e-handel har visat en enorm tillväxt i globaliseringsuppsatser affärsvärlden med hjälp av globaliseringen. Informations- och kommunikationsteknologi IKT är en av de största globaliseringarna för e-handel. Elektronisk handel, Innovativa affärsmodeller för företagen, Nya e-marknadsföringsstrategier, Enorm tillväxt. Människor har alltid varit nyfikna på varandra och letat efter sätt att utbyta saker och idéer. Som ett resultat har vi globalisering. Interaktion och integration i olika länder är globaliseringens mål. Globaliseringsprocessen har effekter på miljön, kulturen, utvecklingsländerna, olika länder, globaliseringens mål, globaliseringsuppsatser, Resursdelning, Utbredd kontakt, Världshälsoorganisationen.


Som barn får många lära sig att en person kan göra en förändring. Om du bestämmer dig för det och förblir beslutsam och hängiven, kan du göra skillnad i världen. Sådana ideologier stannar hos oss när vi åldras. Även inom skönlitteratur är det Dedication Globalization. Länder klassificeras idag beroende på arbetsfördelningen på grund av globaliseringen. Kärnindustriländerna är ansvariga för högt värdeskapande produktion och perifera samhällen från utvecklingsländer gör arbetsintensiv men lågt värdeskapande produktion, globaliseringsuppsatser. Malcolm Waters sa att den globala arbetsfördelningen vidgar den klassiska liberalismen, utvecklingslandet, ekonomisk geografi, nyliberalismen. Med den fortsatta utvecklingen av ekonomin, globaliseringsuppsatser, ekonomisk globalisering har blivit den grundläggande trenden för världens ekonomiska utveckling, och produktions- och driftsaktiviteterna i alla länder eller regioner kommer att integreras i den globala ekonomin.


Ett enhetligt och nätverkat marknadssystem kommer att bli globaliseringsuppsatser Globalisering Strategisk ledning Strategisk planering. Global ekonomi, Global marknad, Internationell ekonomi, Internationalisering, Multinationella företag. Amerikansk historia globalisering Truman-doktrinen. Medan globaliseringens effekter på massmedia kan ses positivt, globaliseringsuppsatser, de kan inte alla sägas vara fördelaktiga. De säger Globalization Media. Denna uppsats kommer att fokusera på globaliseringen och dess inverkan på Indien.


Globaliseringen är den nya verkligheten, globaliseringsuppsatser. Vissa av dem är bra, andra är dåliga och andra är oavsiktliga, globaliseringsuppsatser. Enkelt uttryckt betyder globalisering Globalisering Indien. Som nämnts har globaliseringen blomstrat länder runt om i världen och just denna uppsats kommer att utforska Brasiliens globalisering. Globalisering Nike, globaliseringsuppsatser. Strategier för operativt tillvägagångssätt ger ledningen förmågan att reagera på en alltmer globaliserad affärsmiljö. Operativa strategier avser de strategier som används i globaliseringsuppsatser av omvandling från råvaror till produkters input till output.


Dessa strategier kan inkludera; supply chain management, lagerhantering, Globalisering är ett koncept som kan förstås genom spridningen av kycklingen. För att förstå vad detta betyder, globaliseringsuppsatser, vi måste först definiera globaliseringen och sedan undersöka trenderna över hela världen som visar detta, globaliseringsuppsatser. Spooner konstaterar i sin bok, The Crucial Phase, att Chicken Globalization. Accelererande tillväxt av kycklingar, Dominerande industri, Undersökning av kycklingens globalisering, Globalisering av kycklingen, Ökad produktion. Skatt har länge setts som en oundviklig kostnad för näringslivet. Nuförtiden med fördelarna med globaliseringen har dock multinationella företag multinationella företag utvecklat globaliseringsbeskattning.


Balansräkning, Corporation, globaliseringsuppsatser, Utvecklat land, multinationellt företag, Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, offentliga finanser, skatterätt. Rapporten ger en idé om hur nationalismen och protektionismen kan påverka landets positiva och negativa välbefinnande. Detta hände globaliseringsuppsatser finanskrisen i USA. Rapporten ger en kort uppfattning om tillkomsten av den globala finanskrisen Globalisering Indisk ekonominationalism. Skyldighet med säkerheter, ekonomisk tillväxt, finansiellisering, internationell handel, investeringar, makroekonomi, merkantilism. Tankersley diskuterar USA. expanderar sina marknader till Kanada och Mexiko Donald Trump Globalization Nafta.


Kapitalism, sysselsättning, industriell revolution, marknadsekonomi, vinst, socialism. Och även om Concert of Europe, Convergence, European Union, Industrial Globaliseringsuppsatser, Internationell handel, Merkantilism, Världshandelsorganisationen.





essäer av langston hughes



Dessutom är det kapital som investeras i utvecklingsländer en liten del av kapitalrörelserna på världsmarknaden. Genomförandet av globaliseringen i det moderna samhället har lett till utsikterna att kulturella skillnader i näringslivet och andra sektorer skulle urholkas. Modern imperialism relaterar också till ekonomisk globalisering genom att de europeiska och västerländska makterna betonade civilisationen, eftersom de spred sig i de flesta delar av världen; detta ledde i slutändan till ekonomisk globalisering. Den moderna imperialismen ledde […]. Globalisering uppnås genom utveckling och framsteg inom nyckelsektorerna i världsekonomin, såsom teknik, kultur och de politiska systemen.


Det andra avsnittet fokuserar på effekterna av globalisering och tekniska förbättringar på homosexualitet under 1900-talet. I det tredje avsnittet, effekterna av tekniska framsteg och globalisering på homosexualitet under 2000-talet […]. Den fenomenala tillväxten av klädindustrin i Bangladesh har dokumenterats väl under de senaste tre decennierna, med experter och analytiker som säger att industrin nu rankas bland de största klädexportörerna i […]. För närvarande upplever den globala bilmarknaden en förändring i produktion och utbud av bilar. Det finns billeverantörer verksamma i USA och utomlands som redan har kontroll över marknaden. Sammantaget är det nödvändigt att notera att det finns en koppling mellan utvecklingen av mänskliga rättigheter och globaliseringen.


Naturligtvis bidrar globaliseringen nu till utvecklingen av människorättsrörelsen. Med början av första världskriget började den moderna globaliseringen bryta och vissa ekonomier trodde att de finansiella krafterna som var ett resultat av globaliseringen hade lett till uppkomsten av […]. Liksom globaliseringen påverkar principerna för reklam, spelar reklambranschen en påtaglig roll i utvecklingen av ekonomisk och kulturell förändring. Trots att globaliseringen är utformad för att återförena människor, återställa deras ekonomiska, politiska och personliga förbindelser med varandra, finns det vissa misstankar om att globaliseringens effekt möjligen kan skada etniciteten och […].


Detta är den viktigaste faktorn som har gjort att IT-industrin har hänvisats till som den främsta kraften i ekonomisk tillväxt globalt. För att på ett adekvat sätt ta itu med denna fråga definieras suveränitetsbegreppet, en illustration av hur globaliseringen påverkar suveränitet tas fram i ljuset och slutligen de viktigaste drivkrafterna bakom globaliseringen såväl som deras effekter […]. Köparorganisationerna strävar efter att få lägre skattesatser för lagliga ålägganden från värdregeringarna och villkoren för att göra affärer i sådana länder. De stora nationerna i USA, Sovjetunionen och Storbritannien sammankallade ett möte i San Francisco i enbart avsikt att bilda ett internationellt organ; mötet ledde till […]. I icke-västerländska kulturer ses de nya produkterna och idéerna som välkomna eftersom de är lovande för folkets framtid.


Globaliseringens grundläggande ideologi är liberalisering av handeln och integration av fria marknader för att förbättra social, ekonomisk och politisk stabilitet över hela världen. Organisationers avsikter eller motiv för att välja globalisering och investera i andra länder är desamma som på deras hemmamarknader. Anledningen är att den inte på något sätt relaterar till […]. Upptäckten av olja i Förenade Arabemiraten gjorde det till ett land av intresse när det gäller den globala oljeförsörjningskedjan. Vatten Vattensituationen i Förenade Arabemiraten är en av de största problemen för […].


Rodrik börjar bygga sitt argument genom att undersöka den form av globalisering som fanns före slutet av 1800-talet. Rodrik tittar också på de företag som har lyckats på 1900-talet i […]. Uppsatsen kommer att undersöka några av de missnöje som gör globalisering oacceptabel idag. Först kommer jag att beskriva frågan om globalisering som den används idag. Nästa sak är att tillämpa moralteorin för att fastställa […]. Det är nationalstaternas politiska beslut att ta bort handelshinder för att främja internationell handel och underlätta transporter och kommunikation, vilket leder till globalisering.


Dessutom diskuterar artikeln globaliseringens roll i dessa katastrofer och de åtgärder som vidtagits av återförsäljare i denna bransch för att stävja återkommande sådana katastrofer i framtiden. Ett bra exempel på denna form av uppgradering är att lära sig datorrelaterade färdigheter för att integreras väl med de nuvarande dynamiska tekniska plattformarna. Tekniken har påverkat den globala ekonomin i hög grad: Den har också lett till företags dominans över världen och nedgången i staters förmåga att reglera dem och skydda sina medborgare där […]. Fokus ligger också på de relationer som finns mellan ungdomen och samhället, samt de faktorer som formar ungdomens identitet i termer av kultur.


Fokus här är vad som hände med människorna som migrerade till andra länder och särskilt i USA. Artikeln hävdar att chefer snubblar över globaliseringens effekter varje dag, och det är upp till dem att identifiera strategier genom vilka de kan lära sig av globaliseringens erfarenheter och dra fördel av […]. Med globalisering bör ett problem ses ur ett globalt perspektiv; det är så det har påverkat den nuvarande verksamheten i det inhemska landet och hur det sannolikt kommer att påverka företaget i andra […]. Diskussionen i detta dokument tar fram förståelsen för globaliseringens inverkan på den internationella hotellbranschen.


Det är också viktigt för det internationella samhället att ha fördelen av att investera sitt kapital […]. Med tillkomsten av slavhandel ledde exporten av många afrikaner, särskilt från Västafrika, till tillväxten av afrikanska befolkningar i Amerika och Karibien. Vårt företag har faktiskt tagit hänsyn till denna aspekt i sitt försök att producera mikrokameror som kommer att revolutionera hur säkerhet uppfattas i världen. Detta kommer att sänka priset […]. Den egyptiska revolutionen kan ha orsakats främst av historiska orättvisor där människor har förtryckts och aldrig fått utöva sina demokratiska rättigheter som i större delen av västvärlden.


Detta ger i sin tur […]. Den ojämna fördelningen av naturresurser och mänskliga resurser är den största källan till handelskrafter, vissa länder kan producera en viss vara som krävs i ett annat land och exportera varan: i gengäld […]. När det gäller artikeln av Davis, rapporteras det att de flesta gånger; Afrikaner har illusionen att den informella sektorn som kräver lite kapital för att starta och mestadels domineras av kvinnor i […]. Efterfrågan på varor på världsmarknaden har positiva och negativa vinster, det har lett till mer kundsuveränitet eftersom en kund har stor tillgång till varor och tjänster från olika delar av […].


Medel för att sänka produktionskostnaderna bör läggas på marken av regeringen för att göra det möjligt för företagen att erbjuda ett konkurrenskraftigt pris som råder på marknaden. De flesta bilder som de unga tittar på kommer från väst, vilket bevisar dominansen av den amerikanska popkulturen bland ungdomar i världen. För att se till att projektet uppfyller de avsedda standarderna för att vara vid rodret för global konkurrens; ledningen bör vara strategiskt positionerad för att se till att företaget anpassar sig till de lokala företagen […].


Sedan tillkomsten av informationsrevolutionen i s är media en av de branscher som har genomgått en radikal förändring för att möta de nuvarande globala kraven till följd av […]. Internationell hotellindustri kan diskuteras från inhemska hotell som har kapacitet att betjäna internationella kunder eller de multinationella företagen inom hotellbranschen, oavsett tillvägagångssätt, effekterna av […]. Tekniken utgör därför grunden för alla dessa framsteg eftersom den har gjort världen till en global by med människor som genomför affärstransaktioner genom den utan att litterärt flytta till andra platser.


Fokus för världskulturteorierna ligger på världens förträngning och ökar kunskapen som skildrar världen som helhet. Verkligen Samori Toure besegrades av franska armén, det faktum som ledde till interaktion mellan det franska och afrikanska folket i Mandinka Empire. Genom globaliseringen har Australien realiserat en snabb tillväxt av industriell konkurrens och därmed ökat både kvaliteten och kvantiteten av produktionen, och konsumenterna får njuta av de lägre priserna för de varor de […]. I de flesta fall innebär globalisering en omfattande integration av flera ekonomier till en punkt där betydelsen av nationella eller internationella nätverk minskar, vilket tillåter uppkomsten av nationella och globala nätverk.


Globaliseringen å andra sidan kommer sannolikt att bidra till att de sociala välfärdsgrupperna kollapsar. Därför är det regeringens ansvar att se till att den enda information som är tillgänglig för dess […]. Detta har varit genom avlägsnandet av internationella handelshinder som brukade begränsa rörelsen för människor, information, varor och tjänster genom den snabba utvecklingen av innovation och de tekniska framstegen som följde. Han beskriver […]. De verktyg som är nödvändiga i den tekniska exodusen från det traditionella modet till högre mode har utgjort en utmaning för arbetskraften i förhållande till kompetensnivån.


Detta beror på att träden som lockade och fångade de fuktiga molnen inte längre existerar, därför måste bönderna vattna sina grödor manuellt. Det här dokumentet kommer att titta på anledningarna till att USA har lagt ut mekaniska ingenjörstjänster på entreprenad och hur detta har förändrat utsikterna för de ingenjörsexamina som tilldelas i staten. Dessutom leder globaliseringen till utländska investeringar som negativt påverkar genomsnittslönerna för arbetare i Amerika och amerikanska familjer i stort. Det finns en utbredd investering av kapital över hela världen för att söka efter kunder och marknader. Att kunna minska denna klyfta är mycket avgörande för skapandet av ett fredligt och rättvist internationellt samhälle. Uppdelningen av produktionsprocesser i mindre delar och efterföljande placering i händerna på arbetsledare har lett till organisation och specialisering av arbetskraft.


Företagens beteende, globaliseringsprocessen och globaliseringens idéer om förmåga att främja okontrollerad tillväxt av det kapitalistiska globala samhället omfattar några av de viktigaste argumenten som motståndarna till globaliseringen anser är centrala för […]. Många problem i den samtida världen, från fattigdom till miljöförstöring, är slentrianmässigt kopplade till globaliseringsprocessen Globalisering hänvisar till den ökade medvetenheten bland världens nationer. Även om rasismen är på tillbakagång är livsstilen för minoritetsgrupperna i USA under standard.


I det här avsnittet diskuteras de positiva och negativa effekterna av globaliseringen i Förenade Arabemiraten med exempel främst från staden Dubai. Den ekonomiska utvecklingen i de asiatiska staterna i början av 2000-talet ledde till en minskning av den snedvridna fördelningen av vinster mellan urbaniserade och framväxande ekonomier. En gemenskap bör erkänna mångfald, säkerställa tillgången till resurser och upprätthålla rättvisa i behandlingen av dess ingående individer med fullständig bortseende från ras, etnicitet, förmågor och till och med sexuell läggning. Världsbanken i förhållande till IMF är alltid generös med att ge lån till utvecklingsländerna som alternativt tas av gamföretagen vid höga ränteutbetalningar.


Anledningen för det här […]. Därför rekommenderas Apple att producera varor som är miljövänliga för att kunna konkurrera effektivt på marknaden. Företaget bör också vara i stånd att följa lagar och förordningar […]. För att främja mångfald och rättvisa på arbetsplatsen på alla ledarnivåer Att hantera mångfald i ett mångkulturellt företag bör utgå från den lägsta nivån i en organisationsledning och återspeglas upp till […]. Det första argumentet som försöker förklara samtida globalisering är alltså den ekonomiska delen av den som till stor del handlar om den ekonomiska globaliseringen huvudsakligen under kapitalistiska former.


I sin diskussion har han visat att globaliseringen inte är begränsad till ett visst område eller sektor av ekonomin utan snarare säger att den påverkar alla områden som berör människors liv. I sin tur blir den amerikanska ungdomen mer benägen att efterlikna kulturens ledande förespråkare. Dessutom har detta börjat manifestera sig i antagandet av en enda popkultur i underhållningsbranschen. Det är en process eftersom det ständigt finns i skapelsen, och som ett villkor är det beläget inom den universella sexuella kategorin och hierarkierna. Svart identitet i Liverpool-området var motsatsen till den engelska och brittiska identiteten.


Detta syftar på att svarta sjöfolk och svarta kvinnor återvänder till Liverpool. Den tertiära migrationen av den afrikanska diasporan kännetecknades av förflyttningen av människor av afrikansk härkomst till stadsområden. En av effekterna av globaliseringen på ursprungsbefolkningen i Kanada kan identifieras som undertecknandet av avtal om överlämnande av land. Den brittiska regeringen tog de flesta första nationerna i besittning av deras land och arv under krigsinvasioner och […]. I detta avseende står den inför betydande utmaningar för hälso- och sjukvårdssektorn när det gäller administration och tillhandahållande av tjänster.


Det är avgörande att förstå globaliseringens bestämmelser och hur de påverkar sjukvårdsförvaltningen. Innan vi försöker förstå effekterna av World Wide Web och Internet på globaliseringen är det värt att förklara innebörden av termen globalisering för att få en tydlig bild av […]. Många forskare hävdar att den moderna arbetsmiljön där lösa jobb och fenomenet distribuerad arbetskraft råder är inriktad på anställda med utvecklade IT-kunskaper för att svara på […]. På samma sätt har behovet av människor att öka marknaden för sina produkter lett till utländska äventyr, som har utvecklat inbördes relationer i världen.


Syftet med uppsatsen är att visa hur kolonialism och raskapitalism formade den afrikanska diasporiska kulturen samtidigt som de förändrade den västerländska kulturen. Ännu viktigare är att globaliseringen också har setts ur perspektivet av fördelar och bördor som den har på världssamfundet. I detta avseende har det förekommit ökande forskning om teknik för att påskynda informationsflödet från en del av världen till den andra. Tack vare globaliseringen har det skett förbättringar av personalutbildning och utbildning inom snabbmatsindustrin, som ett resultat av den hårda konkurrensen i branschen. I tidningen hävdas det att de flesta av de farhågor som tas upp för att förbättra fördelarna med globaliseringen inte är lovande för alla nationer.


Ett selektivt förhållningssätt till den globala marknaden skulle följa exemplet från de flesta östasiatiska länder, som har visst importskydd, viss industriell intervention och en viss begränsning av utländska direktinvesteringar. Investera i fattiga människor. Om fattiga människor inte marginaliseras ytterligare behöver de bättre utbildning och högre kompetens. Globaliseringen gör detta krav extra brådskande. Spridningen av ny teknik ökar vinsten till högre nivåer av humankapital och till mer flexibla uppsättningar av kompetens. Det finns tydliga bevis för att inkomstklyftorna ökar mellan de välutbildade och de lågutbildade Waters, Fattigdom kan minskas avsevärt genom att utveckla små och medelstora företag och mikroföretag.


Dessa är mer arbetsintensiva än stora företag och tillhandahåller huvuddelen av nya jobb till de fattiga. Hantera ny teknik. I industriländer får ny teknik ofta skulden för högre arbetslöshet och fattigdom. Även om den är viktig är teknisk förändring och dess samband med fattigdomsbekämpning komplicerade och dåligt förstådda. Farorna kan minimeras om investeringar i teknik åtföljs av en stark politik för att bygga upp humankapital och främja småföretag Skog, fattigdomsbekämpning och skyddsnät. Men på många sätt kräver det en starkare och mer aktiv stat för att undertrycka socialt kaos och organiserad brottslighet. Bättre styrning är avgörande inte bara för att säkerställa rättsstatsprincipen och upprätthållandet av kontrakt utan också för att upprätthålla och utöka fysisk och mänsklig infrastruktur Woods, fattigdom är fortfarande utanför radarskärmen när internationell handel och finanser diskuteras och förhandlas.


Människor, företag och länder bidrar gärna till internationella kollektiva nyttigheter, såsom ett öppet handelssystem eller välfungerande finansmarknader, men mindre intresserade av att bekämpa offentliga missförhållanden som föroreningar och fattigdom. Världen behöver uppenbarligen mycket effektivare förvaltning av makroekonomisk politik på global nivå. Utan detta finns det större potential för internationella ekonomiska kriser—såsom kollaps i värdet av den mexikanska peson i slutet av , när nationellt och internationellt kapital flydde i enorma mängder. i nivå med industriländernas. I synnerhet finns det ett behov av att påskynda liberaliseringen av marknaderna för att göra det möjligt för fattiga länder att exportera varor, såsom textilier.


Jordbruksexportdumpning borde förbjudas. Ett incitamentssystem bör införas för att uppmuntra multinationella företag att bidra till fattigdomsminskning och att vara offentligt ansvariga och socialt ansvariga. Åtgärd för att stoppa loppet till botten. Internationella åtgärder krävs för att stoppa länder från att exploatera arbetskraft och erbjuda låga löner för att locka till sig utländska investeringar. Global forskning och utveckling har varit partisk mot behoven i rika länder. Till exempel handlar forskning av läkemedelsföretag mer om sjukdomar hos människor från rika länder än med utvecklingsvärldens sjukdomar. Dessutom lämnas de fattiga med liten tillgång till informationsmotorvägar, eftersom de saknar både fordon – persondatorer och telefoner – och utbildning och färdigheter för att köra dem.


De högt skuldsatta fattiga länderna behöver skuldlättnader nu. Privat kapital går förbi områden med desperat behov, särskilt Afrika. Och medel som levereras genom bilateralt och multinationellt bistånd misslyckas med att fylla luckan. Det bilaterala biståndet har sjunkit till 0. Denna trend måste vändas och biståndet måste fokuseras mer på att utrota fattigdomen. På internationell nivå måste fattigare länder ha rättvis tillgång till växande globala möjligheter inom handel, teknik, investeringar och informationsflöden. Slutsats Globalisering har funnits i scenen genom åren; sålunda har globalisering, outsourcing, industrialisering, förbättrade transporter och multinationella företag stor inverkan.


Och på grund av vår avancerade och förbättrade teknik kan vi enkelt göra affärer internationellt. Internet är ett av de effektiva medlen för reklam globalt; där vi kan få chansen att rekommendera våra lokala produkter internationellt och få större vinster om vi har denna tillgång. Men globaliseringen går alltid hand i hand med den lokala ekonomin där produkterna kommer ifrån. Globaliseringen kan ha positiva eller negativa effekter på vår lokala ekonomi beroende på vilka scenarier som uppstår. Om vi ​​exporterar våra varor oftare till andra länder kommer säkerligen vår ekonomi att öka och öka.


Och på grund av detta kommer jobbmöjligheter och anställningsfrekvenser för jobb också att öka på grund av de efterfrågade produkterna som exporteras; sålunda kommer det att minska fattigdomstalen. Men om medborgarna i vårt land är förtjusta i importerade varor och produkter och väljer att köpa dem istället för våra, kommer det att orsaka en stor negativ inverkan på vår ekonomi. Det kommer att göra vår ekonomi instabil och det finns företag som kommer att kämpa för att överleva. Referens: Baylis, John och Smith, Steve, red. Globaliseringen av världspolitiken. Oxford: Oxford University Press. Brecher, Jeremy och Costello, Tim. Global Village eller Global Pillage: Ekonomisk återuppbyggnad från botten och upp. Boston, MA: South End Press, radikal kritik av de senaste mönster av ekonomisk globalisering. Friedman, Thomas.


Lexus och olivträdet. London: Harper Collins, Held, David och andra. Globala transformationer: politik, ekonomi och kultur. Cambridge: Polity Press, omfattande redogörelse, rik på empiriska bevis. Hirst, Paul och Thompson, Grahame. Globaliseringen i fråga: Den internationella ekonomin och styrningens möjligheter. Cambridge: Polity Press. Nerderveen Pieterse, Jan, red. Global Futures: Shaping Globalization. London: Zed Books, Suggestions for global reform. Peterson, V. Spike och Runyan, Anne Sisson. Globala genusfrågor. Boulder, CO: Westview Press.


Utmärkt feministiskt konto. Robertson, Roland. Globalisering: Social teori och global kultur. London: Sage, Samlade essäer av en av globaliseringens första seriösa forskare. Sklair, Leslie. Den transnationella kapitalistklassen. Oxford: Blackwell, utmärkt på globala företag. Waters, Malcolm. London: Routledge, Compact sociology of globalization.

No comments:

Post a Comment