Wednesday, February 16, 2022

Uppsatser om assisterat självmord

Uppsatser om assisterat självmord



Cassel, Christine K. Det finns olika argument för uppsatser om assisterat självmord självmord. Peter ger plats för hur eden motsätter sig assisterat självmord, uppsatser om assisterat självmord. Van Norman, Gail A. En individs uppfattning om vad som händer förändras vilket leder till radikala tankar och handlingar. En annan aspekt som bör tas på större allvar är att personer som hotar självmord ofta är mer störda än personer som försöker begå självmord.





Läkare assisterade självmord



Assisterat självmord är ett självmord som begås av någon med hjälp av någon annan än sig själv, många gånger en läkare. Assisterat självmord levereras vanligtvis genom en dödlig injektion. Läkemedlen ställs in och tillhandahålls till patienten och patienten kan välja när de levererar dem genom att själv trycka på en knapp. Detta är ett kontroversiellt ämne som har både förespråkare och motståndare av olika anledningar. De mest kontroversiella självmorden är de där patienten inte har möjlighet att trycka på en knapp själv och någon måste slutföra processen för dem. Det har hävdats att detta inte längre är assisterat självmord, utan mord.


Denna forskning kommer att utforska ämnet assisterat självmord och de många aspekterna av de juridiska och moraliska frågorna. Assisterat självmord skiljer sig från dödshjälp. Vid assisterat självmord tillhandahåller den som hjälper endast de medel och droger som behövs. Vid dödshjälp är personens... Assisterat självmord: Rätt eller fel? Santa Clara University. html dödshjälp. com Historik om assisterat självmord. Gorsuch, N. Princeton University press. Patientens rättighetsförklaring, uppsatser om assisterat självmord. Assisterat självmord bör uppsatser om assisterat självmord en laglig rättighet. Skälen för detta påstående inkluderar det faktum att modern medicin har gjort det möjligt att förlänga livet på konstgjord väg, vilket gör det möjligt för människor att överleva bortom sin kropps kapacitet för välbefinnande, uppsatser om assisterat självmord.


Andra skäl för att säkerställa medborgarnas rättigheter till döden med värdighet inkluderar den i huvudsak libertarianska grunden för det amerikanska samhället. För närvarande tillåter endast delstaterna Ashington och Oregon läkare att hjälpa patienter med en värdig död. USA kan inte diktera lagar relaterade till assisterat självmord i andra länder, men kan skapa ett normativt prejudikat som lyfter fram behovet av mer medkännande och kloka metoder för att avsluta ett liv, uppsatser om assisterat självmord. De primära argumenten mot assisterat självmord är religiösa, som inte har någon plats för att fastställa amerikansk lag.


Skrämseltaktik relaterade till assisterat självmord kan lätt avfärdas. Det finns flera sätt som läkare kan utbildas och övervakas så att inget assisterat självmord... Verk Citerade Andre, Claire och Velasquez, Manuel. html Humphry, Derek. html Topping, Alexandra och Jones, Sam. Assisterat självmord när vi tänker på assisterat självmord, de flesta av oss tänker direkt på Dr. Jack Kevorkian, den pensionerade patologen som dömdes till två fängelsestraff för att ha hjälpt en man som lider av en terminal sjukdom att dö Humphrey Assisterat självmord är en mycket passionerad fråga i debatten i detta land. Det finns många etiska och moraliska överväganden förutom de juridiska aspekterna av praktiken.


Ämnet är lika kontroversiellt som abort och dödsstraff. De flesta har en djupt rotad övertygelse på det ena eller andra sättet, de är antingen för eller emot, få rider på medelvägen. Det har varit min observation att de i uppsatser om assisterat självmord av pro-life är mer benägna att favorisera dödsstraff och motsätta sig assisterat självmord, och de som är för abort och assisterat självmord är mer benägna att motsätta sig dödsstraffet. Det är verkligen en passionerad fråga och vilja uppsatser om assisterat självmord. American Society of Internal Medicine.


Död med värdighet, uppsatser om assisterat självmord. En tillgång till assisterad självmord bör legaliseras. Det finns inga rationella argument mot det, bara tecknade argument baserade på vidskepelse och låtsad moral. I den uppsatser om assisterat självmord världen måste vi alla dö, och det finns inget fall, vare sig moraliskt eller intellektuellt, som man kan hävda att vi inte borde ha rätten att kontrollera våra sista ögonblick. Under loppet av denna uppsats kommer jag att illustrera i otvetydiga termer att rätten att dö med värdighet är en rättighet som är förbehållen individen ensam, uppsatser om assisterat självmord, och att ingen mängd inblandning från externa parter - särskilt inte de som är helt opåverkade av dödsfallet - kan motiveras.


American Medical Association ramar in frågan som en etik. Den betraktar frågan som ett hot mot "själa kärnan i läkarkårens etiska integritet. Referenser: AMA, uppsatser om assisterat självmord. Läkarassisterat självmord. American Medical Association. pdf Ertelt, S. Connecticut pro-livers försöker uppsatser om assisterat självmord stoppa räkningen till ok assisterat självmord. New England Journal of Medicine. Ett positivt liv beskrivs som att kunna hålla minnen vid liv samt ha känslan av att behövas. Lindrat lidande avser fysiskt välbefinnande, psykiskt välbefinnande och personliga strategier för att lindra smärta. Att hantera livet när man är sjuk hänvisar till anläggningen för att vara ansvarig för situationen och att vara reflekterande.


Om vi ​​betraktar livskvaliteten som Wolfs far var i slutet av hans kamp mot cancern, kan man starkt hävda att han hade all anledning att begära att processen för hans död påskyndas, uppsatser om assisterat självmord. Uppsatser om assisterat självmord han kunde fungera inom vart och ett av dessa områden i någon egenskap, uppsatser om assisterat självmord, kapaciteten var starkt begränsad av hans sjukdom. Till slut hade han inte ens förmågan att svälja föreskriven dödlig medicin och var bortom denna metod för assisterad självmord. Förutom livskvalitet finns det andra faktorer som måste vara... Referenser Johansson, C. Att leva med obotlig cancer i slutet av livet -- patientens uppfattning om livskvalitet.


Cancer Nursing, Vol. Webster, B, uppsatser om assisterat självmord. Internationellt debattutbildningscentrum. Att konfrontera läkarassisterat självmord och dödshjälp: min fars död. Hasting center rapport. I FindArticles. Assisterat självmord, eller kallat dödshjälp, är en fråga som länge har diskuterats om den borde vara acceptabel och laglig, uppsatser om assisterat självmord, eller inte, uppsatser om assisterat självmord. Den oro som många ger om huruvida assisterat självmord bör göras lagligt eller inte är denna fråga som många ställer -- Är det etiskt och moraliskt att hjälpa någon som lider av en terminal sjukdom att dö tidigare? I medicinsk praxis är assisterat självmord processen att hjälpa en patient som lider av en terminal sjukdom att få slut på sina lidanden.


Detta görs genom att avsluta alla system som stöder och upprätthåller patientens liv. På så sätt får patienten att dö. Det finns två typer av assisterat självmord som övervägs medicinskt i länder där praktiken är laglig. Dessa är frivilliga och ofrivilliga självmord. Ofrivilligt självmord utövas till patienter där det finns uppsatser om assisterat självmord inget mer hopp om att leva på grund av det fysiska tillståndet... Bibliografi Earll, Carrie G. Läkarassisterat självmord och dödshjälp, uppsatser om assisterat självmord. Fokusera på sociala frågor online. cfm B. Dödshjälp och läkarassisterat självmord: alla sidor. dock, uppsatser om assisterat självmord, forskning visar att även om självmordsrisken kan vara ökad hos cancerpatienter, står den bara för en liten minoritet av dödsfallen.


När cancerpatienter försöker begå självmord eller faktiskt begår handlingen, uppsatser om assisterat självmord, de har några allvarliga psykiatriska störningar, särskilt depression Breitbart, studie av män med AIDS, "intresset" för läkarassisterat självmord förutspåddes av höga nivåer av psykisk ångest och upplevelsen av terminal sjukdom hos en vän eller släkting, samt en uppfattning om lägre nivåer av socialt stöd. Det fanns inget signifikant samband mellan intresse för assisterat självmord och svårighetsgraden av sjukdomen Breitbart, Chochinov et. al analyserade önskan om döden med över dödligt sjuka cancerpatienter och fann bara 8. Referenser Breitbart, W. Framsteg inom smärtforskning och terapi. Issues in Law and Medicine Muskin, P. Begäran om att dö: Uppsatser om assisterat självmord för ett psykodynamiskt perspektiv på läkarassisterat självmord, JAMAMoskowitz, uppsatser om assisterat självmord, E.


Hastings Center-rapport. Dessutom håller de som är emot assisterat självmord inte med om att läkare har tilldelats enorm auktoritet, som kan vara felaktig eller omoralisk. Kompetensen att fatta beslut i frågor om liv och död måste vila där den i slutändan hör hemma - hos den Allsmäktige, uppsatser om assisterat självmord, inte läkare. Skulle en obotligt sjuk patient kunna begå läkarassisterat självmord? ett fall har framställts att även om försiktigt och pålitligt professionellt beteende i samband med assisterat självmord ges och rimliga säkerhetsprocedurer även för de berörda patienterna, troliga överlevande och samhället i sin helhet beaktas, finns det många fall där förväntad excellens är en avlägsen dröm, därför blir hjälp med självmord mycket riskabelt.


Diekstra, Slutsats Avslutningsvis uppsatser om assisterat självmord argument om dödshjälp och assisterat självmord har förmågan att urskilja samhället uppsatser om assisterat självmord en ensidig, men den kan också ha ett uppmuntrande inflytande om det... Referenser Uppsatser om assisterat självmord, Clarence H; Tonelli, Mark R. University of Washington School of Medicine. Åtkom den 15 november, Carr, William H. September-oktober, "A Right to Die - Läkarassisterat självmord - Inkluderar en diskussion om den så kallade läkareden i ett sammanhang" Saturday Evening Post.





malcolm x uppsats



Är självmord ett rent individuellt val? Efter att ha analyserat och till och med upplevt effekterna av läkarassisterat självmord, främjar och stöder jag det fullt ut. Inledning Historien om läkarassisterat självmord började dyka upp sedan antiken. Särskilt historiker och forntida filosofer hade diskuterat denna fråga. Därför är denna fråga inte längre ny för oss. Det verkar dock lite vagt eftersom det ännu inte är helt berättat. Den historiska berättelsen består av tankemönster, opinionsbildning och tolkning om huruvida assisterad död ska legaliseras. Läkarassisterat självmord Vad kan vara mer personligt än beslutet att avsluta sitt liv under dess sista, smärtsamma dagar? Den 15 september förändrades min negativa inställning till läkarassisterat självmord drastiskt.


Min mammas föräldrar är djupt förälskade och har tyvärr blivit väldigt sjuka. Min mormor fick just diagnosen Lou Gherigs sjukdom ett år före hennes död. Snarare är de rädda för hur de ska dö. Medicinska framsteg har gjort det möjligt för läkare att förlänga livet för sina patienter, eller kanske det vore bättre att säga, att förlänga deras död. Människor är skapade för att leva. Läkarassisterat självmord I dagens samhälle är en mycket kontroversiell fråga läkarassisterat självmord för obotligt sjuka patienter. Många tycker att det är fel att människor, oavsett hälsosituation, ber sin läkare eller skötare att avsluta sitt liv.


Andra tycker att det är deras rätt att få välja hur och när de dör. När en läkare blir ombedd att hjälpa en patient till döden har de ett visst ansvar som följer med det. Bland dessa uppgifter måste de bevisa. Läkarassisterat självmord Varje sekund av varje dag dör någon i världen. Vissa av dessa dödsfall kommer att vara naturliga och andra kommer att vara oväntade, som olyckor och mord. Människor med dödliga sjukdomar kan känna en önskan att dö före sin naturliga tid. mitt i papperet till döds, eftersom de inte ens kan bestämma sig om de vill ha behandlingen. Assisterat självmord, mer än många andra saker, ger motståndare en rädsla för att läkare kommer att bli mindre engagerade i att rädda liv, att familjer kan reagera på ekonomisk press genom att uppmuntra till självmord och att begränsningar i hälso- och sjukvårdssystemets resurser.


Assisterade självmord The Washington Post September, Föreställ dig själv i den här situationen. Du går till doktorn för en rutinmässig fysisk. Du ser bra ut. Du mår bra. Alla dessa ansträngande träningspass på gymmet börjar äntligen ge resultat och du höll faktiskt fast vid den fettsnåla, vitaminrika dieten som du rekommenderat av läkare. Du har aldrig mått bättre. Du är i grunden symbolen för en frisk, vältränad människa. Sedan, från ingenstans, diagnostiseras du med en störning i nervsystemet åtföljd. De flesta människor vill inte dö, att dö är helt skrämmande men för vissa blir det ett val mellan att hoppa ut genom fönstret och segla ner till en snabb död med egna händer och att fastna i byggnaden och vänta. obeveklig smärta och vånda genom läkarassisterad död?


Läkarassisterat självmord PAS är mycket omtvistat eftersom det framkallar konflikter av flera moraliska och etiska frågor som vem som är den sanna chefen för våra liv. Är självmord ett individuellt val och borde den högsta prioritet för människor vara att lindra smärta eller lider vi för ett syfte? Är självmord ett rent individuellt val? Efter att ha analyserat och till och med upplevt effekterna av läkarassisterat självmord, främjar och stöder jag fullt ut dess laglighet. Assisterat självmord Jag undersöker hur våra kulturella förväntningar på döden kan förändras genom legaliseringen av assisterat självmord. Jag föreslår otillräckligheten i den filosofiska ram som för närvarande ligger till grund för att diskutera fördelarna med såväl som farorna med att legalisera assisterat självmord. Jag tror inte att individuell autonomi är någon form av möjlighet för döende patienter, oavsett den sociala politik som omger döden i ett samhälle, i den mån vår individ.


drog till någon som bett om det, och jag kommer inte heller att ge något förslag om detta. På samma sätt kommer jag inte att ge en kvinna ett botemedel mot abort. I renhet och helighet kommer jag att bevara mitt liv och min konst. Assisterat självmord bör vara en laglig rättighet. Skälen för detta påstående inkluderar det faktum att modern medicin har gjort det möjligt att förlänga livet på konstgjord väg, vilket gör det möjligt för människor att överleva bortom sin kropps kapacitet för välbefinnande. Andra skäl för att säkerställa medborgarnas rättigheter till döden med värdighet inkluderar den i huvudsak libertarianska grunden för det amerikanska samhället. För närvarande tillåter endast delstaterna Ashington och Oregon läkare att hjälpa patienter med en värdig död.


USA kan inte diktera lagar relaterade till assisterat självmord i andra länder, men kan skapa ett normativt prejudikat som lyfter fram behovet av mer medkännande och kloka metoder för att avsluta ett liv. De primära argumenten mot assisterat självmord är religiösa, som inte har någon plats för att fastställa amerikansk lag. Skrämseltaktik relaterade till assisterat självmord kan lätt avfärdas. Det finns flera sätt som läkare kan utbildas och övervakas så att inget assisterat självmord... Verk Citerade Andre, Claire och Velasquez, Manuel. html Humphry, Derek. html Topping, Alexandra och Jones, Sam. Assisterat självmord när vi tänker på assisterat självmord, de flesta av oss tänker direkt på Dr. Jack Kevorkian, den pensionerade patologen som dömdes till två fängelsestraff för att ha hjälpt en man som lider av en terminal sjukdom att dö Humphrey Assisterat självmord är en mycket passionerad fråga i debatten i detta land.


Det finns många etiska och moraliska överväganden förutom de juridiska aspekterna av praktiken. Ämnet är lika kontroversiellt som abort och dödsstraff. De flesta har en djupt rotad övertygelse på det ena eller andra sättet, de är antingen för eller emot, få rider på medelvägen. Det har varit min observation att de som är för pro-life är mer benägna att favorisera dödsstraff och motsätta sig assisterat självmord, och de som är för abort och assisterat självmord är mer benägna att motsätta sig dödsstraffet. Det är verkligen en passionerad fråga och kommer att fortsätta... American Society of Internal Medicine. Död med värdighet. En tillgång till assisterad självmord bör legaliseras. Det finns inga rationella argument mot det, bara tecknade argument baserade på vidskepelse och låtsad moral.


I den verkliga världen måste vi alla dö, och det finns inget fall, vare sig moraliskt eller intellektuellt, som man kan hävda att vi inte borde ha rätten att kontrollera våra sista ögonblick. Under loppet av denna uppsats kommer jag att illustrera i osäkra ordalag att rätten att dö med värdighet är en rättighet som är förbehållen individen ensam, och att ingen inblandning från externa parters sida - särskilt inte de som är helt och hållet opåverkad av dödsfallet i fråga -- kan motiveras. American Medical Association ramar in frågan som en etik. Den betraktar frågan som ett hot mot "själa kärnan i läkarkårens etiska integritet. Referenser: AMA. Läkarassisterat självmord. American Medical Association. pdf Ertelt, S. Pro-livers i Connecticut försöker stoppa bill till ok assisterat självmord.


New England Journal of Medicine. Ett positivt liv beskrivs som att kunna hålla minnen vid liv samt ha känslan av att behövas. Lindrat lidande avser fysiskt välbefinnande, psykiskt välbefinnande och personliga strategier för att lindra smärta. Att hantera livet när man är sjuk hänvisar till anläggningen för att vara ansvarig för situationen och att vara reflekterande. Om vi ​​betraktar livskvaliteten som Wolfs far var i slutet av hans kamp mot cancern, kan man starkt hävda att han hade all anledning att begära att processen för hans död påskyndas.


Även om han kunde fungera inom vart och ett av dessa områden i viss kapacitet, var kapaciteten starkt begränsad av hans sjukdom. Till slut hade han inte ens förmågan att svälja föreskriven dödlig medicin och var bortom denna metod för assisterad självmord. Förutom livskvalitet finns det andra faktorer som måste vara... Referenser Johansson, C. Att leva med obotlig cancer i slutet av livet -- patientens uppfattning om livskvalitet. Cancer Nursing, Vol. Webster, B. Internationellt debattutbildningscentrum. Att konfrontera läkarassisterat självmord och dödshjälp: min fars död. Hasting center rapport. I FindArticles. Assisterat självmord, eller kallat dödshjälp, är en fråga som länge har diskuterats om den ska vara acceptabel och laglig eller inte.


Den oro som många ger om huruvida assisterat självmord bör göras lagligt eller inte är denna fråga som många ställer -- Är det etiskt och moraliskt att hjälpa någon som lider av en terminal sjukdom att dö tidigare? I medicinsk praxis är assisterat självmord processen att hjälpa en patient som lider av en terminal sjukdom att få slut på sina lidanden. Detta görs genom att avsluta alla system som stöder och upprätthåller patientens liv. På så sätt får patienten att dö. Det finns två typer av assisterat självmord som övervägs medicinskt i länder där praktiken är laglig. Dessa är frivilliga och ofrivilliga självmord. Ofrivilligt självmord utövas för patienter där det inte finns något mer hopp att leva på grund av det fysiska tillståndet...


Bibliografi Earll, Carrie G. Läkarassisterat självmord och dödshjälp. Fokusera på sociala frågor online. cfm B. Dödshjälp och läkarassisterat självmord: alla sidor. Forskning visar dock att även om självmordsrisken kan vara ökad hos cancerpatienter, står den bara för en liten minoritet av dödsfallen. När cancerpatienter försöker begå självmord eller faktiskt begår handlingen, har de några allvarliga psykiatriska störningar, särskilt depression Breitbart, studie av män med AIDS, "intresset" för läkarassisterat självmord förutspåddes av höga nivåer av psykisk ångest och erfarenhet av dödlig sjukdom hos en vän eller släkting, samt en uppfattning om lägre nivåer av socialt stöd.


Det fanns inget signifikant samband mellan intresse för assisterat självmord och svårighetsgraden av sjukdomen Breitbart, Chochinov et. al analyserade önskan om döden med över dödligt sjuka cancerpatienter och fann bara 8. Referenser Breitbart, W. Framsteg inom smärtforskning och terapi. Issues in Law and Medicine Muskin, P. The Request to Die: Role for a Psychodynamic Perspective on Physician-Assisted Suicide, JAMA, Moskowitz, E. Hastings Center-rapport. Dessutom håller de som är emot assisterat självmord inte med om att läkare har tilldelats enorm auktoritet, som kan vara felaktig eller omoralisk. Kompetensen att fatta beslut i frågor om liv och död måste vila där den i slutändan hör hemma - hos den Allsmäktige, inte hos läkare.


Skulle en obotligt sjuk patient kunna begå läkarassisterat självmord? ett fall har framställts att även om försiktigt och pålitligt professionellt beteende i samband med assisterat självmord ges och rimliga säkerhetsprocedurer även för de berörda patienterna, troliga överlevande och samhället i sin helhet beaktas, finns det många fall där förväntad excellens är en avlägsen dröm, därför blir hjälp med självmord mycket riskabelt. Diekstra, Slutsats Sammanfattningsvis, det nuvarande argumentet angående dödshjälp och assisterat självmord har förmågan att göra samhället till ett ensidigt, men det kan också ha ett uppmuntrande inflytande om det...


Referenser Braddock, Clarence H; Tonelli, Mark R. University of Washington School of Medicine. Åtkom den 15 november, Carr, William H. September-oktober, "A Right to Die - Läkarassisterat självmord - Inkluderar en diskussion om den så kallade läkareden i ett sammanhang" Saturday Evening Post. pp: A Diekstra, RF. May, "Dying in Dignity: The Pros and Cons of Assisted Suicide" Psykiatri klinisk neurovetenskap. Volym: 49 Tillägg 1; pp: Gates, Thomas J. Volym: 12; nr: 1; pp: Självmord, assisterat eller på annat sätt, är en kontroversiell fråga i det moderna samhället. Även om de flesta människor skulle bli upprörda om en närstående tog livet av sig själv, finns det inte desto mindre ett utbrett erkännande att människors rätt till autonomi kan ersätta sådana bekymmer, särskilt när valet står mellan en värdig död genom självmord och en långvarig och smärtsam dödlig sjukdom.


Men det finns fortfarande de som inte håller med och som anser att självmord alltid eller vanligtvis är fel. Denna pågående debatt återspeglas i lagar, samhälleliga värderingar och etikfilosofin. Dödshjälp, från de grekiska orden för "god död", är ett gammalt begrepp: i Sir Thomas Mores Utopia, skriven på Henrik den åttondes tid, kan medborgare i Utopia avsluta sina liv med tillstånd från religiösa och statliga tjänstemän Minois , Konceptet av medicinskt assisterat självmord är till stor del en uppfinning från slutet av 1900-talet Minois, förespråkare hävdar att - trots... Referenser Braw, E. Ska ett sjukt barn få välja döden?


Det tycker belgare. Newsweek, 5 december, Rätt att dö: belgiska läkare beslutar att deprimerad årig kvinna har rätt att avsluta sitt liv. The Independent, 2 juli, html Gayle, D. Transsexuell, 44, väljer att dö av dödshjälp efter att en felaktig könsbyte förvandlat honom till ett "monster". The Daily Mail, 1 oktober, html Minois, G. Historia om självmord: Frivillig död i västerländsk kultur. Baltimore: Johns Hopkins. Fallet Brittany Maynard Fallet med Brittany Maynard är en ganska lärobok när det kommer till diskussionerna som handlar om läkarassisterat självmord och dödshjälp i allmänhet.


Det finns verkligen fall där en patients död är en säkerhet. Men djävulen ligger i detaljerna eftersom vissa människor tror att de måste lida ut sina sista dagar medan andra, som Brittany Maynard, känner att de åtminstone borde ha viss kontroll över sitt eget öde. Dessa människor känner att de borde kunna dö "med värdighet" och på sina egna villkor snarare än att behöva vänta på att döden ska komma och att lidande ska inträffa när det datumet närmar sig. Det finns dock några medicinska, juridiska och etiska överväganden som måste tas på allvar när det gäller att någon begår självmord och involverar en eller flera andra personer i samma. Medan "döden med... Referenser Bahan, I. Framför allt annat gör ingen skada. Tennessee Medicine: Journal of The Tennessee Medical Association, 90 2 , Campbell, C.


Värdighet, död och dilemman: en studie av Washingtons hospices och läkarassisterad död. Journal av smärta och symptom. Assisterat självmord De etiska och moraliska frågorna kring assisterat självmord presenteras i denna artikel genom intervjuer och forskning. Assisterat självmord har alltid varit ett kontroversiellt ämne och det fortsätter att vara kontroversiellt även om det finns människor som tror att det är moraliskt, etiskt och bör göras lagligt. Min granne och vän -- Ms. Rogers – intervjuad den 4 februari, Ms. Rogers är en årig kaukasisk änka som bor i mitt grannskap. Hon gick nådigt med på att få frågor om hennes åsikter om assisterat självmord, och därför planerades en intervju.


Hon tillfrågades om hennes personliga moraliska värderingar och hennes religiösa övertygelse om frivilligt assisterat självmord, och hon sa att hon är en hängiven kristen och därför sa hon att bara Gud kan ge liv, och bara Gud kan ta bort det. Hennes åsikter delas väldigt mycket av många kristna och människor av andra trosriktningar, så det... Etik: Assisterat självmord Vad är assisterat självmord? ecent Issue Teorier: Är det etiskt? The Death with Dignity Act DWDA The Deontology Argument Dygd Etik The Velma Howard Case Assisted Suicide Peter Williams Case Etik: Assisted Suicide Läkarassisterat självmord, är detta verkligen en etisk teknik? Många människor känner starkt på båda sidor av denna oro. Men den 13 april avrättade den mest kända läkaren ett assisterat självmord, Dr. Jack Kevorkian, dömdes till tio till tjugofem års fängelse efter att ha åtalats för andra gradens mord och tre till sju år för att ha använt kontrollerat ämne Colbert, assisterat självmord sker normalt när en person begår självmord men de får hjälp av en annan person.


Läkarassisterat självmord har normalt ingen smärta inblandad, vilket många skulle säga, det mest passiva sättet för en person att förfalla. Med det sagt. Är det etiskt? Denna uppsats kommer att undersöka... Referenser Callahan, D. Organiserad fördunkling: Advocacy för läkarassisterat självmord. Hastings Center Report, 23 9 , Colbert, J. Läkarassisterat självmord -- omröstningsresultat. The New England Journal of Medicine,, 34 9 , Friend, M. Läkarassisterat självmord: Död med värdighet? Journal of Nursing Law, 14 3 , Groenewoud, J. Kliniska problem med utförandet av dödshjälp och läkarassisterat självmord i Nederländerna. The New England, 23 9 , Etiska frågor om assisterat självmord och dödshjälp De etiska frågorna relaterade till assisterat självmord och dödshjälp har fångat allmänhetens uppmärksamhet.


Ämnet eutanasi är ett omtvistat ämne och det väcker oundvikligen starka känslomässiga argument och ger upphov till tuffa övertygelser som inte direkt lämpar sig för samförstånd. Det är osannolikt att ett beslut kan nås som kommer att möta universellt stöd närhelst sådana värderingskrockar förekommer, med uppenbarligen lite medelväg. Det är svårt för någon att förutse enighet i denna fråga i ett samhälle med en mängd vitt skilda moraliska åsikter och trosuppfattningar. Det finns ett akut behov av att frågan om aktiv frivillig dödshjälp tas upp trots svårigheterna på detta område. Otlowski, En ständig stress av mediauppmärksamhet och ökande oro för kontroll vid livets slut har skapat allvarlig oro för att legalisera...


shtml Åtkomst den 28 juli, Läkarassisterat självmord borde legaliseras i hela Amerika. Frågan om läkarassisterat självmord, då och då, går runt i mainstreammedia, senast med fallet Brittany Maynard, den terminala cancerpatienten som vid 29 års ålder använde läkarassisterat självmord. Hon hade flyttat från Kalifornien till Oregon för att kunna göra detta, eftersom praktiken ännu inte är laglig i hennes hemstat The Telegraph. Hennes beslut kritiserades av Vatikanen, och religionen utgör ofta den filosofiska grunden för motståndet mot läkarassisterat självmord i västländer. Det finns olika argument för läkarassisterat självmord.


En, som för närvarande används av medborgerliga frihetsaktivister inför Kanadas högsta domstol, menar att jämställdhet kränks eftersom de sjuka inte kan avsluta sina egna liv på samma sätt som fysiska personer kan, och att självmord... Referenser Andorno, N. Läkarassisterat självmord bör vara tillåtet. New England Journal of Medicine Vol. Läkarassisterat självmord och dödshjälp i delstaten Washington. Journal of the American Medical Association. Boudreau, J. Läkarassisterat självmord bör inte tillåtas. Stanford Encyclopedia of Philosophy. Hämtad 25 november från. Om handlingen att döda en annan innebär allmänt förbjuden, förenklas definitionen av etisk handling avsevärt, och alla gråzoner avgörs med försiktighet.


Ovanstående problemområden är mycket verkliga; det finns bevis för att icke-frivillig dödshjälp förekommer i andra länder där assisterat självmord är en accepterad medicinsk praxis. assisterat självmord är en omöjlig uppgift -- vissa skulle till och med hävda att begäran i sig är bevis på psykisk ohälsa och bör tolkas som en begäran om bättre vård APA, ; True Compassion, John Stuart Mill, som skrev direkt och explicit i opposition till Kant med hans utilitaristiska etik, trodde att det bara var effekterna av en handling som avgjorde dess moral: "handlingars inflytande på lycka...


Referenser APA. html 2 Braddock, C. University of Washington School of Medicine officiella webbplats. Öppnade 7 mars html-debatt. html Mill, J. London: Longman, Greens, Reader och Dyer. Lagstiftning: Berättigade juridiska problem uppstår när patienten inte är helt kapabel att uttrycka sina önskemål direkt, eftersom varje situation där surrogat gör det på uppdrag av patienter väcker spöket av baktanke, missbruk och intressekonflikter. Därför måste strikta lagstiftningskontroller säkerställa mot sådan risk för missbruk och missbruk. På liknande sätt måste både lagstiftningsöversyn och uppdaterade moderna medicinska principer fastställa kriterier för att skilja mellan önskan att avsluta sitt liv som endast återspeglar den genuina önskan att undvika smärta och obehag från varje sådan önskan som är en funktion av övergående perspektiv.


Både akuta depressioner som över förlusten av en make eller annan följeslagare eller älskad och klinisk depression har förmågan att påverka en patients vilja att leva. Slutsats: Å ena sidan får principerna för patientautonomi inte motsägas eller ignoreras av uråldriga medicinska etiska kriterier som... Etisk fråga om assisterat självmord The American Society of egistered Nurses [ASN] definierar "läkarassisterat självmord" som möjligheten för en patient av en medicinsk sjukvårdspersonal att göra ett slut på hans eller hennes eget liv. Assisterat självmord är en fråga av stor betydelse för sjuksköterskor. Denna fråga återspeglar deras värderingar och övertygelser som en gemensamhet.


Samtidigt kräver det ett tydligt och precist svar som profession och utmanar enskilda sjuksköterskor att tänka på sina egna moraliska åsikter Daly et al. Debattens historia och de övertygande moraliska argumenten angående frågor som patientens autonomi, livskvalitet, agerande i patientens bästa eller rätten till döden vittnar om frågans komplexitet och tyder också på att den inte kommer att lösas snart. Det finns mycket kontroverser när det gäller sjuksköterskor och rollen de spelar i... Referenser American Nurses Association. Etiska regler för sjuksköterskor. Washington, DC: American Nurses Publishing; American Nurses Association. Etik och mänskliga rättigheter ståndpunktsförklaring: assisterat självmord.


Silver Spring. American Society of Registered Nurses Dilemma för sjuksköterskor: Läkarassisterat självmord. I sitt andra undantag hänvisar Platon bara till självmord som utsetts av domstol, vilket återigen antyder en omoralisk karaktärsbrist som leder till en oönskad medborgare. All hjälp som ges i ett sådant fall skulle behöva företrädas av domstolen för att omfattas av Platons undantag. Det enda assisterade självmord som Platon skulle finna acceptabelt baserat på hans övertygelse om självmord i allmänhet och på hans övertygelse om medicinsk hjälp, skulle vara ett assisterat självmord för terminalt sjuka och funktionshindrade. Platons åsikter i denna fråga tyder dock återigen på att beslutet att avsluta livet för en sådan person inte skulle ligga i händerna på den sjuke, utan i samhällets åsikter när det gäller individens förmåga att bidra till moraliska och sociala standarder.


Eftersom den moderna synen på assisterat självmord hänvisar till en individs val att avsluta livet, skulle en sådan handling ogillas av Platon. Referenser Carrick, Paul. Medicinsk etik i antiken: filosofiska perspektiv på abort och dödshjälp. Philadelphia: Springer, Copper, Michael. Av John M. Cooper och D. S Hutchinson. Indianapolis: Hackett Publishing Company, The Laws. New York: Penguin Classics, Introduction Eutanasi och alla dess variationer inklusive läkarassisterat självmord, terminal sedering och ofrivillig dödshjälp är bland de mest utmanande frågorna inom bioetik. Hippokratiska eden, den klassiska etiska doktrinen som vägleder medicinsk praxis, fördömer dödshjälp.


Men den hippokratiska eden är ett anakronistiskt dokument som fyller mer sentimentala och symboliska funktioner än pragmatiska, etiska eller juridiska. Likaså har det förekommit försök att skilja mellan passiv och aktiv dödshjälp, varav den förra hänvisar till tillbakadragande av livsuppehållande system och den senare till aktiv administrering av något läkemedel eller... Referenser Aristoteles. Nicomachéisk etik. Ross, Trans. Oxford, GBR: Clarendon Press. html Kant, E. Grunden för moralens metafysik. pdf Mill, J. pdf Nordqvist, C. Vad är dödshjälp och assisterat självmord? Medicinska nyheter idag. Regan Ed. Matters of Life and Death, Singer, P. Frivillig dödshjälp: Ett utilitaristiskt perspektiv. Bioetik 17: Den senare stöder läkarassisterat självmord som en rättighet att dö med värdighet även för funktionshindrade, medan den förra motbevisar argumentet kraftigt för funktionshindrade.


Samuel R. Bagenstos är Frank G. Millard professor i juridik, som nyligen har undervisat i flera kurser, inklusive funktionshinders rättigheter Bagenstos, Samuel, n. En av hans prestationer inkluderar att sätta i kraft Americans with Disabilities Act Regulations Bagenstos, Samuel, n. Han har publicerat flera artiklar i många juridiktidskrifter och recensioner, samtidigt som han har publicerat många böcker som inkluderar Law and the Contradictions of the Disability Rights Movement and Disability Rights Law:... Etiska, juridiska och affärsmässiga överväganden på sjukhus Vårdpersonalen som är anställd vid Cancer Center på ett förortssjukhus har en ständig försämring av sin moral.


Många av deras patienter, mer så sent än vanligt, får diagnosen terminal cancer. Detta gör att sjuksköterskans moral försämras genom deras bristande intresse för sitt jobb, frustration och missnöje. En patient i synnerhet är frustrerande personalmedlemmen Nancy Nurse. Jones, en trettioårig ensamstående mamma har diagnostiserats med en terminal cancer som snabbt försämrar hennes hälsa. Nancy Nurse uppger att nästa gång Mrs. Jones kommer för behandling, hon kommer att ge henne mer narkotiska medel än vanligt och riskerar att Mrs. Jones liv. Innan Nancy Nurse slutför att ge Mrs. Jones, den narkotiska, bör hon djupt överväga de etiska, juridiska och affärsmässiga konsekvenserna av ett sådant beslut för sig själv, Mrs.


Jones och Cancer Center. Referenser Cancer. Patientens rättighetsförklaring. Javich, Dr. html Showalter, J. Lagen om sjukvårdsförvaltning. Chicago, IL: Hälsa. Läkarassisterat självmord hos patienter med outhärdligt lidande eller terminalt sjuka En av de mest omdiskuterade frågorna idag är läkarassisterat självmord. nyligen blev Kalifornien den femte staten att legalisera läkarassisterat självmord, och det finns en ökande sannolikhet att andra stater kommer att följa efter inom överskådlig framtid. Syftet med denna studie är att avgöra om de valda faktorerna har någon betydelse för dem som väljer att avsluta sitt liv med läkarassisterat självmord.

No comments:

Post a Comment