Wednesday, February 16, 2022

Uppsatsen The lottery av shirley jackson

Uppsatsen The lottery av shirley jackson



Uppenbarligen är det årliga lotteriet som genomförs av byn lotteriet av shirley jackson uppsats ett typiskt lotteri i den meningen att den som driver lotteriet också är deltagare. Försök använda tekniker för aktiv läsning för att öka din förståelse. Delacroix som en målmedveten dam med ett snabbt humör. Målet med Lotteriets litterära analysuppsats är att karakterisera metoder och miljö. Tyvärr, du kan inte kopiera innehåll från vår webbplats. Välj en referensstil:. Hon skriver om barnen som leker och små pojkar som samlar stenar som är lagrade och bevakade och redo för dödandet.





�� Bästa The Lottery Topic Ideas & Essay Exemplen



Uppsatsexempel. Shirley Jackson skrev The Lottery inte långt efter andra världskriget. Förintelsens fasa var fortfarande färskt i allas minne, lotteriet av shirley jackson uppsats. Jackson skrev den här historien för att påminna alla om att vi inte är så långt från denna värld av sadistiska människooffer. Hon skapade en stad, väldigt lik vilken amerikansk stad som helst, genom att städernas folk samlades för att fira någon årlig händelse. Hon ville lysa en spegel på det samtida samhället, en reflektion av mänskligheten, eller snarare, omänskligheten. Man skulle kunna tro att hon protesterade mot de ytliga hycklare som styr världen. Staden sätter upp detta lotteri på ett mycket praktiskt sätt, det var flera saker som var en del av ritualen som staden lät blekna från praktiken.


Men staden såg det fortfarande nödvändigt att stena en medborgare till döds en gång om året bara för att det alltid var så det gjordes. Shirley Jackson ville att världen skulle försöka hitta ett annat sätt, att bryta sig loss från traditioner och vara mer humana människor. När hushållsöverhuvudena har ritat tittar alla på papperslappen i sina händer och samtidigt ber alla att det inte är deras familj. Än en gång ritar familjemedlemmarna och var och en ber att det inte är dem, samtidigt vet de att de är på väg att förlora en älskad.


Alla har känt samma känslor. En vän förlorar sin man eller sitt barn och vi ber en liten tackbön till vilken kraft var och en av oss tror tack och lov lotteriet av shirley jackson uppsats var inte jag, lotteriet av shirley jackson uppsats. När Tessie Hutchinson inser att hennes familj har blivit utvald säger hon, jag säger dig att det inte var rättvist. Du gav honom inte tillräckligt med tid att välja. Alla såg det. Det påminner oss om att lyssna på nya idéer, särskilt idéer som bryter mot onödiga traditioner. Världen bör omfamna de som lever sina liv på ett sätt som inte speglar samhällets normala idéer, snarare än att kasta ut dem. Världen skulle kunna ta lärdomar av Shirley Jackson även idag. Uppsatser Hitta en handledare. APA MLA Harvard Vancouver Uppsatsen The lottery av shirley jackson Exempel.


Februari Lotteriet, Shirley Jackson. Kopiera till Urklipp Referens Kopierat till Urklipp. The Lottery, Shirley Jackson [Internet].





ämnen för fysisk träning



Summers, en vänlig man som driver ett kolföretag, Mr. Martin och hans söner, Baxter och Bobby. Där finns Mr. Graves, mannen som hjälpte Mr. Somrar förbereder lotteriet, och Old Man Warner. Hutchinson, Mrs. Hutchinson och deras dotter Eva och svärson Don – bara för att nämna några. Varje år den 27 juni samlas även familjerna i byn och andra städer i stadens centrum och deltar i ett lotteri som kulminerar med att en medlem i en av familjerna stenar döden. Hon skriver om barnen som leker och små pojkar som samlar stenar som är lagrade och bevakade och redo för dödandet. Jackson förbluffar läsaren när hon beskriver hur lotteriet noggrant förbereds av Mr.


Summers och Mr. Hutchinson, som i sin olycksbådande sena ankomst hälsas av Mr. Det är den här typen av småprat bland byborna som gör detta otroliga sociala fenomen mer betydelsefullt än karaktärerna. Författaren övertygar också läsarna om att lotteriet är en viktig del av bybornas liv. Bevis på detta kan ses på det sätt på vilket stadsborna till synes glömde det exakta ursprunget till lotteriet, vad det var till för och varför de var tvungna att göra det i den första […]. Händelserna i berättelserna som beskrivs i de efterföljande avsnitten av detta arbete motiverar formuleringen att vår traditionella kultur avgör de prestationer vi gör i livet.


Ett 10-årigt barn, helt nöjd med livet, går ut ur huset med tanten för att gå till affären. Dessutom var en av åtgärderna för att göra ett offer att spotta på […]. Även om det inte verkar finnas mycket av originalmaterialet, metoderna eller betydelsen av lotteriet tillgängligt för läsaren, betonas i vilken grad människor har blivit slavar under traditionen i […]. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats specifikt för dig! Citera denna sida. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda. Fler relaterade ämnen. Kontrollera priset på ditt papper. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår cookiepolicy OK.


När hushållsöverhuvudena har ritat tittar alla på papperslappen i sina händer och samtidigt ber alla att det inte är deras familj. Än en gång ritar familjemedlemmarna och var och en ber att det inte är dem, samtidigt vet de att de är på väg att förlora en älskad. Alla har känt samma känslor. En vän förlorar sin man eller sitt barn och vi ber en liten tackbön till vilken makt var och en av oss tror på, tack och lov att det inte var jag. När Tessie Hutchinson inser att hennes familj har blivit utvald säger hon, jag säger dig att det inte var rättvist. Du gav honom inte tillräckligt med tid att välja. Alla såg det. Det påminner oss om att lyssna på nya idéer, särskilt idéer som bryter mot onödiga traditioner.

No comments:

Post a Comment