Monday, February 7, 2022

Uppsats om sjuksköterskekarriär

Uppsats om sjuksköterskekarriär



Förtidspension uppsats om sjuksköterskekarriär Registrerade sjuksköterskor: Bidragande faktorer. Amerikas befolkning närmar sig pensionsåldern till stor del på grund av babyboomergenerationen. Detta beror på att de vanligtvis beskriver karriärvägen för en sjuksköterska. doi: Även på många sätt har modern teknik avancerat längre än samhällelig visdom, särskilt när man konfronterar frågan om döden. Diskutera dina långsiktiga mål för sjuksköterskekarriären.





Relaterade uppsatser



Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats åt dig. Fortsätt om du godkänner denna policy eller om du vill veta mer om den. Typ av papper: Uppsats. Ämne: Utbildning VuxenMedicinVuxen KarriärErfarenhetuppsats om sjuksköterskekarriär, Omvårdnadsmål. Sjukvårdsindustrin är ett karriärfält som har några av de bästa hjärnorna som arbetar tillsammans för att förbättra den medicinska industrin, såväl som livet för miljontals människor, uppsats om sjuksköterskekarriär. Förutom att arbeta i en mångsidig och utmanande arbetsmiljö är läkare garanterade ett ekonomiskt stabilt liv.


I mitt fall har jag kommit på specifika kortsiktiga och långsiktiga mål som kommer att vägleda mig genom min resa för att bli en av de största sjuksköterskorna och utbildarna i Amerika. Precis som de tusentals studenter som är inskrivna på medicinska skolor, inkluderar mina kortsiktiga mål att slutföra mitt BSN och börja arbeta som en professionell sjuksköterska. Även om jag fortfarande har ett par år kvar innan jag avslutar min examen, kan jag redan se mig själv få mitt diplom som representerar fyra års förberedelse för den karriär jag brinner för. Efter att ha avslutat min examen kommer jag att förbereda mig för National Council Licensure Examination for sjuksköterskor, ett statligt licensprov som kommer att bevisa att jag är lämplig och certifierad för att arbeta som sjuksköterska, uppsats om sjuksköterskekarriär.


Efter att ha klarat provet börjar jag min karriär inom läkar- och servicebranschen. Det finns många vägar för avancemang inom omvårdnad. Erfarenhet, utmärkta prestationer och kontinuerlig utbildning kan hjälpa individer att gå upp från att vara sjuksköterska uppsats om sjuksköterskekarriär till handledare till styrelsenivå. Jag valde detta område eftersom jag inser att det finns många möjligheter inom vuxenvård, inklusive att hjälpa vuxna patienter att förstå, upprätthålla och främja deras hälsa. Med denna avancerade erfarenhet kommer jag att kunna beröra fler liv och ta hand om människor som redan är i de senare åren av sina liv, uppsats om sjuksköterskekarriär.


På något sätt skulle jag vilja vara en del av en grupp som skulle göra saker enklare och lättare för dessa vuxna. Jag skulle vilja kunna fokusera på att hjälpa vuxna att hantera och bedöma sin hälsa, sjukdomar och andra kroniska sjukdomar som de kan ha, uppsats om sjuksköterskekarriär, och betonar vikten av förebyggande och välbefinnande, särskilt med tanke på deras ålder. Därför förväntar jag mig att jag också kommer att lära mig hur man tar hand om vuxna i olika kliniska miljöer, såsom vårdhem och hemmiljöer. Äntligen tänker jag också gå in i undervisningen och bli sjuksköterskepedagog, uppsats om sjuksköterskekarriär.


Med min många års erfarenhet som sjuksköterska förutser jag att jag kommer att gå in i undervisningen för att utbilda framtida sjuksköterskor, uppsats om sjuksköterskekarriär. Då kommer jag att kunna dela med mig av mina kunskaper och praktiska färdigheter till nästa generations sjuksköterskor för att de ska bli effektiva i sina roller inom omvårdnadsområdet. Jag skulle älska att utveckla lektionsplaner, undervisa i olika sjuksköterskeämnen och övervaka studenter under deras kliniska praktik för att säkerställa att de utför sina roller korrekt. Förhoppningsvis, med de många år jag kommer att tillbringa i skolan som student och på sjukhuset som sjuksköterska, kan jag dela många lärorika, positiva och intressanta kunskaper och erfarenheter till blivande sjuksköterskor. Jag kan också fungera som en bra förebild för mina elever. Med de många möjligheter som omvårdnadsbranschen erbjuder, behöver jag bara fokusera på dessa mål för att bli framgångsrik inom detta område.


Mina kortsiktiga och långsiktiga mål kommer att fungera som min vägledande kraft som leder mig till den karriärväg jag vill ha. Därför kommer jag tills vidare att göra allt för att bli sjuksköterska även om jag måste göra ett steg i taget. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas.


Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. Citera denna sida Välj citera format: APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA. Tillgänglig 07 januari Bra uppsats om sjuksköterskekarriärmål Exempel. Mars Åtkomst 7 januari, Hämtad 7 januari, com, Mar Gratis uppsatsexempel - WowEssays.


Publicerad 5 mars, Dela med vänner med:. Begäran om borttagning. BEGÄR BORTTAGNING. Färdiga uppsatser: Den här uppsatsen är skapad av författare med ID Om du vill att din uppsats ska vara: väl undersökt, faktagranskad och uppsats om sjuksköterskekarriär Original, färskt, baserat på aktuella data Välskrivet och oklanderligt formaterat, uppsats om sjuksköterskekarriär. Anställ denna författare. Beräkna pris och beställ en uppsats. Akademisk nivå High school College University PhD. Deadline 3 timmar 6 timmar 12 timmar 24 timmar 2 dagar 3 dagar 7 dagar 14 dagar 20 dagar. Beställ nu. Skicka in dina gamla papper till vår uppsatsdatabas och hjälp medstudenter att lära av exempel. Detta är din chans att betala framåt!


Skicka in ditt papper. Kan inte hitta ett gratisprov som matchar dina krav? Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover FÅ TILLGÅNG NU. Våra tjänster. Essäförfattare Köp högskoleuppsatser Online Högskoleuppsats Hjälp på nätet Köp forskningsuppsatser Skriv min terminsuppsats Forskningsuppsats till salu Fallstudie Skrivhjälp Köp Uppsats om sjuksköterskekarriär Uppsats Online Pay For Papers Skriv en fallstudie åt mig Köp Uppgift Onlinekurser Hjälp Online Redan skrivna uppsatser Köp förskrivna uppsatser Redigera My Paper For Me Anpassad avhandling Avhandlingshjälp Onlineuppsatsförfattare Talförfattare att hyra MBA Uppsatsförfattare Köp kurser online Visa alla.


Relaterade uppsatser. Bra kursarbete på Odyssey. Gratis placeboeffekt exempel på kritiskt tänkande. Personlig utveckling i arbetskraftens uppsatser Exempel. Exempel på Hacker Subculture Course Work. Exempel på kommenterad bibliografi om utbildning. Bra forskningsdokument om United Farm Workers of America. Tung dag i Tornado Alley Critical Thinkings Exempel. Bra exempel på artikelgranskning av arbetsetik. Bra exempel på kursarbete om kol- och vattenavtryck. Bra miljömedvetenhetskurs Arbetsexempel. Uppsats om utbildningssystem i Amerika, uppsats om sjuksköterskekarriär. Uppsats om sjuksköterskekarriär Att studera filosofi Uppsatsexempel.


Gratis kursarbete om alkohol- och tobaksrelaterade dödsfall. Vad du äter är ditt företag Kursexempel. Exempel på kursarbete på filmen körde. Gratis kreativt skrivande på Patron of Hark Foundation. Prevalens of Obesity Research Paper Uppsats om sjuksköterskekarriär. Utveckling Annoterade bibliografier Exempel. Gratis Homeland Security Practices Essay Exempel. Kursarbete om inlärningsmiljö i skolan. Exempel på bra cybervaksamhetsuppsats. Relaterade ämnen Juridik Uppsats Regering Uppsats USA Uppsats Entreprenörskap Uppsats Företagsuppsats Sociala frågor Uppsats Psykologi Uppsats Kvinnor Uppsats Hälsa Uppsats Diskriminering Uppsats Homosexualitet Uppsats Journalistik Uppsats Politik Uppsats Arbetsplats Uppsats Finans Uppsats Fängelse Uppsats HBT Uppsats Uppsats Sexuella övergrepp Uppsats Uppsats Säkerhet Uppsats Tonåringar Uppsats Hantering av mänskliga resurser Uppsats Gemenskap Uppsats Studenter Uppsats VISA alla.


Typer av högskoleuppsatser. Utbildning Högskoleuppsatser Vuxen Högskoleuppsatser Medicin Högskoleuppsatser Adulthood Högskoleuppsatser Karriär Högskoleuppsatser Sjuksköterskeuppsatser Mål Högskoleuppsatser Amning Högskoleuppsatser Sjuksköterska Högskoleuppsatser Examen Högskoleuppsatser Industri Högskoleuppsatser Undervisning Högskoleuppsatser Life Collegeuppsatser Uppsats om sjuksköterskekarriär Högskoleuppsatser Människor Högskoleuppsatser Hälsa Högskoleuppsatser Professionalism Uppsats om sjuksköterskekarriär Uppsatser Kunskap College Uppsatser Yrke College Uppsatser Utveckling College Uppsatser Management College Uppsatser VISA alla. Populära ämnen i en ros för Emily Abort Djurens rättigheter Djurförsök Artificiell intelligens Beowulf Black Lives Matter Kroppsspråk Mobbning Catcher In The Rye Barnmisshandel Inbördeskriget Kognitiv psykologi Konspirationsteori Covid Dödsstraff Depression Våld i hemmet Dödshjälp Könsroller Global uppvärmning Inklusive Vapenkontroll Hamlet Förintelsen Utbildning Isolering Flugornas herre Macbeth Marijuana Minimilön Fetma hos möss och män Onlineidentitet Organisationsbeteende Othello Pandemi Polis Brutalitet Rasism Romeo och Julia Sociala frågor Hållbarhet The Great Gatsby The Truman Show Den gula tapeten To Kill A Mockingbird Vietnamkriget Andra världskriget.


Anpassad skrift.





tvärkulturell erfarenhet uppsats



Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser Nursing Is My Way of Life Essay. Uppsatsen om frågor och utmaningar för sjuksköterskor inom hälsovårdsområdet.


The Healthcare Services Methodology Essay. De fyra utbildningsstrategierna för att öka handhygienen bland sjuksköterskor på avdelningens uppsats. Omfattning av praktiken Uppsats. En översikt över historien, värdet och effekten av omvårdnad i den medicinska världen Essay. Medicinsk teknik: Sjuksköterskeuppsats. Självstyrd behandling eller varför vi inte alltid borde gå till doktorns uppsats. Uppsats om en syn på ansvaret för sjuksköterskor i olika kapaciteter. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver My Desire To Pursue A Career in Child Nursing. Min önskan att göra en karriär inom barnomsorg. Min önskan att göra en karriär inom barnomsorg [Internet].


Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Mänsklighet Uppsatser Tacksamhet Uppsatser Hopp Uppsatser Uthållighet Uppsatser Medkänsla Uppsatser. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? Anlita en författare. Sjuksköterskeyrket är ett komplext och viktigt område inom mänsklig vård. Utöver utmaningen med hög arbetsbelastning och långa arbetstider, står sjuksköterskor också inför utmaningen att ta hand om personer som ofta är fientliga eller på annat sätt svåra att hantera till följd av de tillstånd de lider av.


I sådana fall ska sjuksköterskor ge vård med professionalism och vänlighet, oavsett deras personliga känslor. För att kunna utföra sitt arbete effektivt på lång sikt är det viktigt att sjuksköterskor får så mycket stöd som möjligt från sina ledare och kamrater. Utöver ledarskapssystem som transformationsparadigmet och synergimodellen finns det även tekniska stödsystem som sjuksköterskor kan ha störst nytta av. Sjuksköterskans relation till exempelvis informationssystem- och teknikavdelningen är av optimal betydelse. Enligt Biohealthmatics. com Webbplats , detta förhållande är för närvarande tragiskt underutnyttjat... Referenser Bigelow, B. Och Arndt, M. Transformationell förändring i hälso- och sjukvården: att förändra frågan.


Sjukhusämnen: Forskning och perspektiv på sjukvård. com Omvårdnadsinformationssystem. aspx Polifroni, E. Gästredaktion: Ethical Knowing and Nursing Education. Ryan, M. Och David, B. Könsskillnader i sätt att veta: sammanhanget Beroende av attityder till tänkande och lärande undersökning. Sexroller, vol 49, nr. Sjuksköterskor Sjuksköterskan har alltid försökt att föra fram en positiv, ren och hälsosam bild. Genom historien har sjuksköterskorna försökt framställa sjuksköterskor som barmhärtighetsänglar och som etiskt upprättstående, hjälpsamma vårdpersonal, bara några steg ner från läkare när det gäller medicinska behov.


Men på senare tid har bilderna av sjuksköterskor förändrats och inte alltid till det bästa. Denna artikel kritiserar bilderna av sjuksköterskor genom en genomgång av tillgänglig litteratur. Den högt respekterade Galoppundersökningen rankar sjuksköterskor överst på listan över flera viktiga yrken när det gäller "ärlighet och etiska standarder" Gallup, Works Cited Cohen, Shelly. Bilden av omvårdnad. American Nurse Today, 2 5 , Darbyshire, Philip och Gordon, Suzanne. Utforska populära bilder och representationer av sjuksköterskor och sjuksköterskor. De Araujo Sartorio, Natalia och Zoboli, Elma Lourdes Campos Pavone. Bilder på en "bra sjuksköterska" presenterade av en lärarkår.


Sjuksköterskeetik, 17 6 ​​, Människor som är anställda i sjuksköterskeyrket: Jämfört med vårdpraxis under tidigare år är yrket mycket annorlunda idag med förväntningar om pågående förändringar till det bästa för både patienter och sjuksköterskor. Omvårdnadsegenskaperna och värderingarna anses ha börjat hemma på grund av likheten med döttrars, systras, frus och mödrars traditionella ansvar. Den traditionella omvårdnadsrollen har vanligtvis inkorporerat humanistiskt stöd, omvårdnad, tröst och omhändertagande Limon. Denna roll för traditionell omvårdnad var huvudsakligen förknippad och relaterad till fysiskt underhåll och komfort. Även om kvinnor var majoriteten i den tidiga utvecklingen av sjuksköterskeyrket, var de inte de enda som tillhandahöll vårdtjänster.


Även om de var minoriteten, var män också tillhandahållare av vårdtjänster, särskilt genom att ta hand om sina skadade och sjuka kamrater. Utvecklingen av sjuksköterskeyrket till att omfatta anställning av olika personer har främst... Referenser: Durham Region Local Training Board , Nursing -- Many Faces, Many Places, Durham Region Local Training Board, visad 31 juli , Limon, C , The Nursing Profession: A Historical Perspective, SelfGrowth. com: The Online Self-Improvement Community, visade 31 juli ,. Att rekrytera fler män till sjuksköterskeyrket: ett positivt, proaktivt ställningstagande Den åldrande befolkningen har orsakat en kris i vårdyrket. Befolkningen behöver fler sjuksköterskor, det är klart även för individer utanför hälsoområdet.


Ett sätt att öka rekryteringssiffrorna för alla yrkesgrupper är att utöka målgrupperna som traditionellt lockas till yrket. Traditionellt har män varit underrepresenterade inom 1900-talets omvårdnad, även om munkar brukade utföra sådana funktioner före utvecklingen av modern medicin. Sjuksköterska är ett yrke likaväl som ett yrke, och det skulle vara tragiskt om män som kände "kallelsen" undvek att börja sjuksköterskan som ett yrke eftersom det uppfattades som en anställning endast för kvinnor. Eftersom sjuksköterskor ofta presenterar... Verk Citerade Chur-Hansen, Anna.


Jan nummer 2. Milligan, Frank. Jul nummer 1. En pilotstudie av mäns motivationer och erfarenheter inom sjuksköterskeyrket. Nummer 4. Föregångar och betydelse för IOM-rapporten, "Future of Nursing: Leading Change, Advancing Health" I en tid av utbredd sjuksköterskebrist, har identifiering av möjligheter att förbättra sjuksköterskepraktiken, sjuksköterskeutbildning och utveckling av omvårdnadsarbetskraft fått ny betydelse och relevans. För detta ändamål ger detta dokument en diskussion om arbetet i obert Wood Johnson Foundation WJF Committee Initiative on the Future of Nursing och Institute of Medicine research som ledde till Institute of Medicine IOM-rapporten, "Future of Nursing: Leading Change, Främja hälsan.


Dessutom en sammanfattning av två initiativ som har letts av Oklahoma Action Coalition och... Referenser Action koalitioner. Omvårdnadens framtid. Kampanj för handling. Kalifornien handlingskoalition. Dickow, M. Kaliforniens actionkoalition delar framgångens hemligheter. IOM-rapporten om omvårdnadens framtid: Ett år senare. ABNF Journal, 23 1 , 3. Sjuksköterska, måste jag alltid berätta sanningen Sanning i omvårdnadsbroderskap "Jag tror att det är svårt för många läkare och sjuksköterskor att vara helt sanningsenliga om sina patienters medicinska tillstånd. Jag tror att vi föredrar att ge positiva nyheter på grund av önskan om icke-ondska och för att undvika stressen med att förmedla dåliga nyheter till patienter och deras familjer." Crystal Hird, Trots den allvarliga sorg som sanningssägande inom sjuksköterskepraktiken kan ge sjuksköterskan eller patienten och ibland familjemedlemmarna, det finns ett behov av att hela tiden få sanningen berättad av sjuksköterskan och sanningen som hanteras med absolut omsorg och professionellt kommunikationssystem måste följas.


Denna artikel är enbart baserad på värdet av sanning i omvårdnad och kraften i att sjuksköterskan säger sanningen trots situationen. Den kommer också att titta på hur sanningen måste berättas i... Referenser Crystal Hird, Letters to the Editor: A Call for Education. Sjuksköterskeetik. Edward Arnold Publishers Ltd. Kate Hodkinson, Hur ska en sjuksköterska närma sig sanningssägande? Ett dygdetiskt perspektiv. Sjuksköterskefilosofi. Blackwell förlag. Pp Neelam S. Sanning som säger till dödssjuka patienter: Att berätta eller inte berätta. Journal of Clinical Research and Bioethics. Sekretessklausulen i sådant fall gäller då endast i den mån man bedömer att det inte finns något behov av att lämna ut sekretessbelagda uppgifter till andra. I fallet med Mrs. Z, hennes familj förtjänar att veta om hennes situation, eftersom det påverkar deras liv på ett relevant sätt.


På grund av den ökande kulturella mångfalden i hela världen spelar kulturella värderingar också en viktig roll för att fatta etiska beslut inom sjuksköterskeyrket. Z, till exempel, verkar hon inte ha några beslutsbefogenheter varken i sitt hem eller i samhället i allmänhet. Inne i hemmet sköter hennes svärmor hushållet medan hennes man har hand om viktiga beslut. Detta kan ha en betydande inverkan på hennes beslut att inte avslöja sitt tillstånd för sin familj. Enligt Karahanne, Evaristo och Srite, sid. Referenser Alligood, M. Omvårdnadsteori: Användning och tillämpning. Elsevier Health Sciences. DeWolf Bosek, M. Och Savage, T. Goodman, K. Northeast Florida Medicine Supplement. pdf Karahanna, E. Nivåer av kultur och individuellt beteende: ett integrerat perspektiv.


Avancerade ämnen i Global Information Management, Vol. Idea Group, Inc. Sjuksköterska i den samtida världen Sjuksköterskor som den mest betrodda sjukvårdspersonalen uppenbara studier tyder på att sjuksköterskor är den mest betrodda vårdpersonalgruppen. Färska studier tyder på att sjuksköterskor är den mest betrodda vårdgruppen. Diskutera komponenterna i omvårdnadens samtida bild som placerar sjuksköterskor i denna förtroendeposition. Sjuksköterskeyrket har genomgått en enorm utveckling för att uppnå respekt och värdering inom samhället. Den nuvarande trenden säger att omvårdnad rankas som den högt betrodda vårdgruppen.


En av komponenterna för denna utveckling är kvinnornas enorma ansträngningar för att brottas yrket från män under de historiska perioderna. Denna kamp för utveckling av yrket reflekterar över olika perspektiv: miljömässiga, politiska, kulturella och sociala. Detta hjälper till att sätta sjuksköterskeyrkesgruppen... Referenser Cherry, B. Jag, E. Aktuella trender inom omvårdnadsteorier. Journal of Nursing Scholarship, 44 2 , Nursing Brist eview On Nurses Brist Utbudet av professionella sjuksköterskor i förhållande till den ökade efterfrågan på deras tjänster har varit på en allmän nedgång under åren. Som ett yrkesval har omvårdnad stått inför en ständig brist på yrkesverksamma.


De flesta sjukvårdsorganisationer kommer att bekräfta att deras svåra uppgifter var att rekrytera nya sjuksköterskor och behålla de som redan var i praktiken. Prognoserna från Bureau of Labor Statistics visade att efterfrågan på professionella sjuksköterskor skulle öka från de då två miljonerna till tre miljoner, vilket motsvarar sextio procents ökning. I idealiska situationer kommer antalet personer som har skrivit in sig i omvårdnad att vara tillräckligt för att täcka ökningen av deras antal. Detta skulle dock inte vara fallet om inget gjordes för att rädda den oroande trenden att de flesta studenter inte tar examen eller tar till andra karriärer. Enligt Benjamin Isgur från PWHC Health and esearch Institute,... Referenser American Association of Colleges of Nursing.


Faktablad om sjuksköterskebrist. USA: AACN. Buerhaus, P. Framtiden för sjuksköterskearbetskraften i USA: Data, trender och implikationer. Boston: Jones and Bartlett Publishers. Blakeley, J. Förtidspensionering bland legitimerade sjuksköterskor: bidragande faktorer. Journal of Nursing Management, 16 1 , 29 -- 37 Cummings, G. Förhållandet mellan sjuksköterskeledarskap och sjuksköterskors arbetstillfredsställelse i kanadensiska onkologiska arbetsmiljöer. Journal of Nursing Management, 16 5 , -- De sjuksköterskekurser jag har gått hittills fokuserar särskilt på de andra och femte kompetenserna, gällande information och teknik.


Kurser som anatomi och fysiologi är grundläggande informationsinsamlingskurser som ger en stabil grund för blivande sjuksköterskor. Grundlig kunskap om människokroppen, dess funktioner och dess sjukdomar, plus kunskap om medicin förmedlas genom omvårdnadskurser. Vidare visar sjuksköterskeinstruktörer också hur teknik spelar en roll i yrket. Vi använder till exempel datorer för att komma åt medicinska databaser. Därför är den andra och femte kompetensen relaterade till varandra. Förutom att de används som informationsteknologi utgör datorer också ryggraden i nästan all elektronisk medicinsk utrustning. Sjuksköterskekurser visar också hur sofistikerade maskiner som CAT-skanningar implementeras på sjukhus.


Jag är särskilt svag inom särskilt de kompetensområden som sjuksköterskeutbildningarna omfattar: information och teknik. När det gäller resursallokering, interpersonell kompetens och systemförståelse,... Sjuksköterskeyrket är bland de äldsta i historien. För närvarande finns det mycket debatt som omger yrket på grund av behovet av fler utbildade sjuksköterskor. Under de senaste åren har sjuksköterskebristen blivit ett stort problem för läkarkåren och har resulterat i dålig patientvård och långsammare återhämtning. Syftet med denna diskussion är att ge en fördjupad genomgång av sjuksköterskeyrket. Vi kommer att diskutera nuläget för sjuksköterskeyrket, inklusive orsakerna till bristen och lösningen.


Vi kommer också att utforska statusen för sjuksköterskeyrket i Australien. Låt oss börja vår diskussion med att ge en heltäckande definition av vad som innebär att vara sjuksköterska. Definition av en sjuksköterska Enligt American Heritage Dictionary definieras en sjuksköterska som "en person som är utbildad att ta hand om sjuka eller handikappade under överinseende av en läkare. Referenser American Heritage Dictionary. Ett www. Stärkelse på kragen och svett på pannan: självuppoffring och arbetsstatus för sjuksköterskor. Sjuksköterskan Jackie The Politics of Nurse Jackie Kathleen McHughs artikel med titeln "Nurse Jackie and the Politics of Care" erbjuder en analytisk diskussion om skildringen av sjuksköterskor och sjuksköterskeyrket i populärkulturen. Den diskursiva bedömningen av omvårdnad som den ses i massmedia fokuserar mindre på innehållet i själva medierna än på de sociologiska implikationerna av vanliga skildringar i relation till sådana kritiska frågor som föreskrivna könsroller och vårdens dynamik.


Diskussionen här ger en dekonstruktion av McHugh-artikeln, identifierar dess perspektiv, dess primära argument och tillvägagångssättet för att leverera nämnda argument. Specifikt kommer diskussionen att fokusera på hur den komplexa gestaltningen av titelkaraktären i tv-serien Sjuksköterska Jackie gör skillnad på ett sätt som författaren anser vara positivt för den offentliga bilden av yrket. McHugh skriver den här artikeln för medlemmar av sjuksköterskeyrket... Citerade verk: McHugh, K. Sjuksköterskan Jackie och vårdens politik. Nursing Outlook, 60, Det faktum att sjuksköterskan endast har en ekonomisk motivation kommer att innebära att sjuksköterskan kommer att sakna det nödvändiga tålamodet och förmågan att ge vård till dem som behöver det dagligen, eftersom sjuksköterskan inte kommer att känna sig belönad av handlingen att ge vård.


För dem som går in och stannar inom sjuksköterskeyrket anger ett förvånansvärt litet antal lön som sin främsta motivation: I en studie av sjuksköterskors motivation: "Pengar eller lön var fjärde, vilket var överraskande för dem som administrerade undersökningen" Nursing , , RLC. Men det borde kanske inte vara så förvånande: sjuksköterskan har många belöningar, men om sjuksköterskan inte är intresserad av sina patienter är de långa timmarna, nattpassen, ryggbrottsarbetet och hjärtesorgen knappast värda löner som är relativt höga, men långt ifrån. från astronomiska. orks Citerad Nursing Fler män. Rend Lake College. pressmeddelande. Works Cited Nursing Fler män. Män i omvårdnad. Alla sjuksköterskor. Under denna era fortsatte dock sjuksköterskor att få fotfäste inom vårdområdet som viktiga element för patientens återhämtning och framgång.


Detta ekade ytterligare i eran direkt efter en så tumultartad tid som s. Under s, började idén om en mycket mer solid och ackrediterad utbildning ta ytterligare fart Burns Schools var nu ansvariga för staten och nationella standarder, såsom de som lagts fram av National League for Nursing. En annan stor förbättring som setts inom sjuksköterskeutbildningen var skapandet av specifika sjuksköterskeprogram som erbjöd avancerade examina inom specialiserade omvårdnadsområden. Det öppnade upp möjligheten för många sjuksköterskestudenter att få en oöverträffad expertis inom olika specialiteter som inte setts tidigare i tidigare generationer. Inom det professionella området, implementeringen av "deltagande omvårdnad" som gjorde det möjligt för sjuksköterskor att förkroppsliga större roller inom vårdsammanhang...


Referenser Burns, Nancy. Utövandet av omvårdnadsforskning. Carter, Laura Stephenson. Bortom näktergalen. Dartmouth medicin. Kalisch, Philip a. Den amerikanska sjuksköterskans framfart. Kirkpatrick, S. Deltagande omvårdnadsforskning: ett löfte i tredje världens länder. Western Journal of Nursing Research. jun; 12 3 Nursing Phil Under hela mitt liv har jag exemplifierat kristna kärnvärden som tro och nykterhet. Kristna förebilder har hjälpt mig att forma en karaktär och identitet som bidrar till ett liv i osjälviskt tjänande, vilket jag ser sjuksköterskeyrket som. Jag vill inget hellre än att delta i en kristen sjuksköterskegemenskap, med målen att göra världen till en bättre plats en patient och en gemenskap i taget.


Effektiv sjuksköterskeutbildning gör att jag kan utveckla mina färdigheter inom alla områden av omvårdnad: från ledarskap till sängpraktik. Mark and Huldah Buntain School of Nursing är unik genom att den erbjuder en perfekt fusion av kristna värderingar med tvärkulturell medvetenhet och motsvarande kulturell känslighet. Jag har alltid värderat min andliga hälsa lika mycket som min fysiska och psykiska hälsa. Det är därför jag drog mig till Mark and Huldah Buntain School... En av sjuksköterskans primära roll, konstaterar författarna, är att hjälpa till att utbilda patienten om parametrarna för hans eller hennes sjukdom. En del av utbildningsprocessen är att lära patienter om de läkemedel som rekommenderas till dem av deras läkare eller de läkemedel de redan tar för att lindra symtomen. sjuksköterskor kan använda sina kunskaper för att få patienter att känna sig mer bekväma med sina behandlingar, mer välinformerade och därför mer kontroll över sin behandling.


Patienter som är medvetna om de möjliga biverkningarna och fördelarna med de läkemedel de tar för att hantera sin sjukdom är mer benägna att följa riktlinjerna för behandling eftersom de förstår motiven bakom dem. Författarna hävdar också att patientutbildning är en integrerad del av healing. Artikelns inverkan på sjuksköterskeyrket är bred och sträcker sig utöver det begränsade ämnet de tar upp i "Bisfosfonatterapi för metastaserande ben... Sjuksköterskors medvetenhet om befintliga och banbrytande onkologiska behandlingar främjar djupare patientförtroende och förståelse.


Ju mer bekväma sjuksköterskor är med sina kunskaper om bisfosfonater, desto bättre kan deras patienter förstå läkemedlen som en del av deras behandling. Snarare är artikeln en metaanalys, en sammanfattning av befintlig och tidigare forskning om hur bisfosfonater kan hjälpa patienter med metastaserande skelettsjukdomar. Författarna förklarar användningen av bisfosfonater och deras roll för att hjälpa till att återhämta sig. Sjuksköterskor kan använda sina kunskaper för att få patienter att känna sig mer bekväma med sina behandlingar, mer välinformerade och därmed mer kontroll över sin behandling. Artikelns inverkan på sjuksköterskeyrket är bred och sträcker sig utöver det begränsade ämnet de tar upp i "Bisphosphonate therapy for metastatic bone disease: the pivotal role of nurses in patient education.


Författaren citerar Gary Zukav som betonar att om en sjuksköterska uppfattar sig själv som maktlös och hennes bild som negativ kan idén sjunka till den undermedvetna nivån och förverkliga sig själv. Hon kommer att dras till dem som ska förstärka idén. Utövaren Pauline Robitailles påfrestningar påverkar varje sjuksköterska på andra. Hennes inflytande på människor hon kommer i kontakt med i den perioperativa miljön kan inte överskattas. Hon tyckte att de publicerade feedbacken från legitimerade sjuksköterskor i vårdtidskrifter var mycket positiva medan andra var mycket negativa. De som gav positiv feedback beskrev lärares ansträngningar att undervisa och stödja dem.


Det avsedda lärandet flöt alltså smidigt. Andra sjuksköterskor rapporterade dock om det negativa, bestraffande och kritiska beteendet hos sina lärare. Sjuksköterskorna beskrev svårigheten att arbeta med dessa lärare. Därför hade sjuksköterskorna inte nytta av sin erfarenhet av läkarna. Ulmer betonar att de i yrket måste... Bibliografi Gonzales, L. Ett uppdrag för centrum för omvårdnadsarbete. Nevada RN Foundation: Nevada Nurses Association Nursing BC Hur man skapar gemenskapsmediabevakning för omvårdnad. Registered Nurses Association of British Columbia: ProQuest Information and Learning Company Ulmer, B. Bilden av omvårdnad.


AORN Journal: Association of Operating Room Nurses, Inc. Willging, P det är dags att ta politiken ur äldreboendekvaliteten. Vårdhem: Medquest Communications, LLC. Omvårdnad innebär att arbeta en mot en med individer som kan vara fastnade med all slags fysisk eller psykisk smärta och lidande eller som till och med kan vara på väg att dö. Eftersom sjuksköterskor arbetar så nära med de mest känsliga frågorna i den mänskliga existensen: smärta, lidande och död, är vårt jobb ett svårt jobb. Omvårdnad är bara en av många vårdyrken och innebär unikt och specifikt arbete. Till exempel arbetar sjuksköterskor direkt med patienten genom beröring och röst. Sjuksköterskor lyssnar på människors klagomål och tar upp dem omedelbart; vi masserar, vi tömmer sängpannor, vi binder blåmärken och petar folk med nålar och sticker ner slangar i halsen på dem.


Alla vill inte hantera patienter så intimt utan vill hellre stanna kvar på labbet. Sjuksköterskor har vanligtvis mer direktkontakt med patienter än vad läkare har till exempel. Sjuksköterskor måste ha full förståelse för yrket och vad... Verk Citerat Bolton, Zoe. Virginia Avenal Henderson. Enligt South Carolina Nurse Practice Act inkluderar omvårdnadsutövning "tillhandahållande av tjänster mot kompensation" och användning av "omvårdnadsbedömning. Det handlar direkt om praktiska och vardagliga frågor relaterade till yrket såsom monetär belöning för utövandet av sjuksköterska; de olika klasserna av sjuksköterskor, "i proportion till den pedagogiska förberedelsen" och andra officiella intresseområden: "Sköterskepraktik förekommer i den stat där mottagaren av omvårdnadstjänster är belägen.


Teknikbaserade undervisningsstrategier kan avsevärt påskynda hur både undervisning och lärande sker och minskar därför ofta traditionella problem och problem som studenter och instruktörer möter. Detta tillvägagångssätt förändrar det konventionella sättet att tänka på hur kvalitetssjuksköterskeprogram bedöms och ändrar kravnivåerna för att bättre passa studenternas lärande med bättre tillgång till bibliotek, rådgivning och handledningstjänster, datorutrustning, undervisning och ekonomiskt stöd för att nämna några. Men där denna Associates Degree-metod kommer att gynna yrket mest är inom sjukvården där det behövs som mest.


Nya sjuksköterskor kommer att bättre anpassa sig till behoven av sofistikerade loggningsprocesser, medicinsk fakturering och inventering samt schemaläggning och andra uppgifter som nu hanteras via digital bearbetning och dator. En modern dag sjuksköterskor är mer tekniskt sofistikerade, den övergripande patientvårdsprocessen blir också bättre när mer tillgänglig ledig tid erbjuds tillbaka till... Omvårdnad Man behöver bara läsa tidningen "Classified" annonser för att inse att arbetsgivare försöker många smarta marknadsföringstaktiker för att locka blivande sjuksköterskor till sina organisationer.


Många erbjuder inloggningsbonusar, extra förmåner och andra bekvämligheter för att attrahera ett begränsat utbud av sjuksköterskor. När både den allmänna befolkningen och den äldre befolkningen växer, ökar också antalet sjuksköterskor som behövs för att ta hand om dem proportionellt. Antalet personer som väljer att satsa på sjuksköterska som karriär har minskat, främst på grund av långa arbetstider, låg lön, hög jobbstress och andra faktorer. Dessa faktorer kommer inte att lösa sig om underskottet av omvårdnad fortsätter att öka. Dessutom har utexaminerade sjuksköterskor svårt att komma in på arbetsmarknaden på grund av deras brist på erfarenhet och brist på mentorer för att lära dem.


Lösningen är enkel, det behövs fler sjuksköterskor, och det snart. Nybörjare sjuksköterskor är nyutexaminerade som... Verk som citeras Durkin, Barbara. Newsday, Inc. Lang, Susan. Cornell University. Åtkomst juni, National League for Nursing NLN. Opublicerade data. New York, NY. Sjuksköterska Elizabeth Kerr Porter Elizabeth Kerr Porter "var en ledare inom sjuksköterskeutbildning och en förespråkare för sjuksköterskors rättigheter", ANA Porter förespråkade sjuksköterskors arbetsrättigheter när det gäller rätten till kollektiva förhandlingar och professionell organisation.


Hennes arbete bidrog till att förbättra arbetsvillkoren för sjuksköterskor och lobbade också mot rasdiskriminering inom sjuksköterskan. Porter tjänstgjorde i många år som ordförande för American Nurses Association och även som dekanus för sjuksköterskeprogrammet vid Case Western serve University. Därför främjade Elizabeth Kerr Porter sjuksköterskeutbildningens intressen, stärkte bilden av yrket och kämpade också för professionella sjuksköterskors arbetsrättsintressen. Dorothea Dix Dorothea Dix arbetade som både pedagog och sjuksköterska, men kombinerade aldrig sina två karriärer. Dix ägnade större delen av sin karriär åt att öka medvetenheten om psykisk ohälsa. Dix förespråkade human behandling av båda... Referenser American Nurses Association ANA Elizabeth Kerr Porter.


Euphemia Jane Taylor: En ovanlig psykiatrisk sjuksköterska. Perspectives in Psychiatric Care 17 3 Bumb, J. Dorothea Dix. html Lewis, J. Clara Bartons biografi. En legitimerad sjuksköterska måste dock, som titeln förmedlar, vara registrerad som en specifik hälso- och sjukvårdspersonal inom en professionell organisation, snarare än att bara ha bevis för att ha en licens, och har klarat de nödvändiga kurserna för att få sin magisterexamen i sjuksköterskeyrket. LPN:s valideringsdokument anger att han eller hon har uppnått uppnåendet av att bemästra alla teoretiska och omvårdnadskompetenser som krävs av en praktisk sjuksköterska på nybörjarnivå för att ta hand om individer i alla åldersgrupper. Den anger att den legitimerade praktiska sjuksköterskan har tillräcklig...


Verk som citeras Carter, Melodie R. juni "ABC:er för bemanningsbeslut. pdf Sammanfattning av LPN-deklarationsutslaget. Nursing Sills Grayce Sills och Nursing Leadership Kort biografi: Grayce Sills ägnade sitt livsverk åt att förbättra villkoren för psykiatriska hälsopatienter, både genom reformer inom området psykiatrisk omvårdnad och genom utbildning av kommande generationer av sjuksköterskor. Under den efterföljande eran efter år II, gjorde den psykiatriska sjuksköterskeyrket sina första utflykter till vanlig behandlingsorientering. Grayce Sills skulle dyka upp i yrket under denna tid och, i slutet av s och s, observerade att de tillstånd som psykiatriska patienter ofta behandlades för vid denna tidpunkt var avskyvärda, omänskliga och oförenliga med de standarder som annars eftersträvas inom allmän patientbehandling.


Som elev till Hildegard Peplau, som hon hänvisar till som den psykiatriska omvårdnadens moder, skulle Sills inse behovet av större demonstration av omsorg och medkänsla i denna underavdelning av sjuksköterskeyrket. Barker, sid. Citerade verk: Barker, P. Psykiatrisk omvårdnads filosofi och praktik. Fitzpatrick, J. Att ge genom undervisning: hur sjuksköterskor förändrar världen. Springer Publishing Company. Houser, B. Viktiga ögonblick i omvårdnad: Ledare som ändrade vägen för ett yrke. Sigma Theta Tau International; 1:a upplagan.


Murray, A. Sjuksköterska är ett av de yrken som ger möjlighet att inte bara utvecklas på ett professionellt plan, utan också på ett personligt plan. Det ger individen möjlighet att få kontakt med andra genom att tillhandahålla en plattform för hälsovård, samtidigt som det ger en hjälpande hand som främjar inte bara kortsiktig läkning, utan också långsiktigt välbefinnande. Detta gör sjuksköterskeyrken till ett av de mest vårdande yrkena, eftersom det ger sjuksköterskan möjlighet att använda sina kunskaper, och även att ge en hand utöver uppgifterna för enkel fysisk hälsovård. På så sätt sträcker sig omvårdnad till att ta hand om hela människan snarare än att vara ensam fysisk.


Detta är en av de viktigaste faktorerna som har lockat mig till yrket under hela mitt liv. Enligt Limon finns det fyra centrala begrepp som är centrala för omvårdnadens metaparadigm, inklusive personen... Referenser Kocisko, D. Rådgivare, patientförespråkare, forskare, lärare - och sjuksköterska: A Nurse's Journal. html Limon, C. Komponenterna i metaparadigmet för omvårdnad. Nutrition and Health Hub. Studien mäter den allmänna opinionen gällande två scenarier: ett där njurdonatorn ges en fast ekonomisk ersättning; och en där givaren är försedd med sjukförsäkring för livet.


Ämnen och provtagningsteknik: Ämnena kommer att tas bland sjuksköterskor som arbetar på slumpmässigt utvalda njurspecialiteter och avdelningar. Inledande kontakt kommer att tas per telefon med en sjuksköterskechef vid utvalda anläggningar som begär deltagande. De som håller med får... Citerade verk: Conesa, C. Primärvårdssköterskors inställning till levande njurdonation. Transplantation Proceedings, 37 9 , Kranenburg, L. Offentlig undersökning av ekonomiska incitament för njurdonation. Nephrology Dialysis Transplantation, 23 3 , Neyhart, C. Levande anonym njurdonation: En lösning på bristen på organdonatorer? Nephrology Nursing Journal. Theory of Human Caring: Theory Evolution. University of Colorado i Denver. Sjuksköterskebranschen Omvårdnad är ett av de viktigaste yrkena i världen idag.


Det innebär inte bara fysisk läkning, utan också läkning på ett djupare plan, där vården sträcker sig till patientens miljö och relationer för att påskynda läkningsprocessen. Sjukvårdsmiljön rör då ofta också politik och politiskt engagemang. Som vårdgivare som verkar i en inkluderande miljö och relationer är det ofta nödvändigt för sjuksköterskor att vara medvetna om politiska processer och policyer. På så sätt kan sjuksköterskor säkerställa en optimal miljö för sina patienter och läkningsprocessen i stort. Des Jardin definierar politik som "ett medel till ett mål. Det finns ett antal sätt på vilka detta kan åstadkommas. Främst noterar författaren att sjuksköterskor kan påverka utvecklingen av institutionell politik genom att engagera sig i politik... Referenser Des Jardin, K.


Politiskt engagemang i sjuksköterskeutbildning och empowerment. AORN Journal. Sjuksköterskebedömning Den övergripande hälso- och sjukvårdsprofessionen genomgår en fundamental förändring delvis på grund av nya lagar och förordningar. Dessa lagar och förordningar kan, även om de är väl avsedda, leda till oavsiktliga konsekvenser för sjuksköterskeyrket. Särskilt omsättning är en kritisk aspekt av vårdyrket. Omsättningen skapar merkostnader för företaget, samtidigt som det offras både vård och service. I framtiden kommer rollen som sjuksköterska att förändras i grunden. För det första kommer regleringar som Affordable Care Act att resultera i att en hel population av försäkrade patienter behöver vård.


Som sådan kommer rollen som sjuksköterska i slutändan att baseras på en mer individualiserad basis med specialisering i vissa aspekter. Att minska omsättningen kommer därför nu att bli avgörande för sjukvårdsföretagets övergripande lönsamhet. Befolkningen i riskzonen, delvis på grund av reglering, är nu samhället som helhet. Sjuksköterskor delvis på grund av detta... Nursing Ethical Compassion in Nursing hatten personliga, kulturella och andliga värden bidrar till din världsbild och filosofi om omvårdnad? Hur formar eller påverkar dessa värderingar din vårdverksamhet? Den roll som den professionella sjuksköterskan spelar har stor betydelse för patienternas hälsoresultat.


Detta innebär att sjuksköterskeyrket måste vara starkt reglerat av tydligt definierade och positivt förstärkta etiska bestämmelser. Dessa bestämmelser ges av ANA Nursing Code of Ethics och, enligt mina personliga erfarenheter, är de absolut nödvändiga som ett sätt att diktera hur vi som professionella förväntas engagera patienter, skyldiga att förhålla oss till kollegor och utbildade att respektera mänsklig värdighet. Denna koppling mellan etik och behandlingskvalitet bidrar både till min personliga världsbild och till omvårdnadens bredare fält. med specifik hänvisning till mina erfarenheter från NICU och förlossningsavdelningar, blir denna koppling särskilt viktig. Här betyder kvalitetsresultat ljud,...


Citerade verk: Allen, D. Leveransmodell för patientvård förbättrar sjuksköterskans arbetstillfredsställelse. Journal of Continuing Education in Nursing, 36 6 , The Nurses Code of Ethics. Centrum för etik och mänskliga rättigheter. I samverkan kan faktorer också förändra varandra: sjuksköterska som kan komma tillbaka till jobbet för en högre lön kan besluta att göra det först senare när hennes barn är äldre. Incitamentet för lön modifieras därför av faktorn små barn. Tabellen kompliceras avsevärt av att fler än två faktorer inkluderas: Vilken kombination av faktorerna som helst kan leda till att majoriteten av sjuksköterskorna återgår till arbetet.


Individuellt har varje sjuksköterska sina egna motiv för att göra det. Den iterativa proportionella anpassningsproceduren kan användas för att beräkna förväntade frekvenser. Notera: specifikt är indikationen i denna studie att sjuksköterskor skulle återgå till arbetet om vissa faktorer i arbetssituationen skulle förändras. Specifikt är de högsta frekvenserna tilldelade arbetsbelastning och timmar. Dessa är också de två vanligaste faktorerna för att orsaka utbrändhet och stress i yrket. Samtidigt, om inaktiva sjuksköterskor var... Källor StatSoft, Inc. Log-linjär analys av frekvenstabeller. html Williams, Kimberly a. Inaktiva sjuksköterskor: En källa för att lindra sjuksköterskebristen? I Journal of Nursing Administration, vol. Detta är en av många anledningar till att jag ser fram emot att få arbeta i mitt eget samhälle.


Sjuksköterskor ligger i framkant när det gäller att nå ut till samhället och förbättra samhället. När jag lär känna de lokala läkarna, administratörerna och programledarna kan jag bli en mer effektiv medlem av sjukvårdsgemenskapen. I framtiden har jag för avsikt att tjäna mitt samhälle i en ledande position, som koordinator för hälso- och sjukvårdstjänster. Jag vill tillämpa familjesystemteori i min vårdpraktik, eftersom jag ser en växande efterfrågan på mer samarbetande metoder för intervention som stödjer snarare än förnekar familjesystemens roll. Med en stor lyhördhet för mångfald vad gäller religion och kultur kommer jag att vara till stor tjänst för den lokala patientpopulationen.


Medan jag är med Post Masters Nurse Practitioner Program kommer jag att förbättra mina kommunikations- och nätverksfärdigheter eftersom jag tror på... In har bevisats att arbetstagare i många fall är den högsta kostnaden försäkrad av företag. Denna konkurrens kommer i slutändan att sänka arbetskostnaderna för företagen. Genom denna konkurrens kommer potentiella anställda att arbeta för mindre pengar eftersom utbudet av arbetskraft överväger efterfrågan på arbetskraft. Därför är det min övertygelse att för att konkurrera på denna marknad måste potentiella kandidater ha färdigheter som skiljer sig i förhållande till jämnåriga i branschen. Aspekter som interpersonell kompetens, som är mycket önskvärda inom vårdyrket, skulle bli mycket eftertraktade. Dessutom skulle överförbara färdigheter som ledarskap och kommunikationsförmåga vara...

No comments:

Post a Comment