Tuesday, February 15, 2022

Mla-citat för en uppsats

Mla-citat för en uppsats



Vintage, i MLA-stil, hänvisning till andras verk i din text görs med hjälp av parenteser. De enkla citattecken måste inkluderas inom parentesen, snarare än dubbla citattecken. MLA Modern Language Association-stil används oftast för att skriva uppsatser och citera källor inom liberal arts och humaniora. Filmverlag der Autoren,





Vanligt använda citat i text inom parentes



MLA är en av de vanligaste citeringsstilarna som används av studenter och akademiker. Denna snabbguide förklarar hur man citerar källor enligt den 9:e upplagan, den senaste av MLA Mla-citat för en uppsats. Listan över citerade verk, även känd som bibliografin eller referenssidan ger fullständig information om varje källa du citerade i din text. Varje post är byggd av nio kärnelement:. Med det här formatet kan du skapa ett citat för vilken typ av källa som helst – till exempel en artikelwebbplats i en boktidskrift eller film. Med hjälp av det interaktiva verktyget kan du se hur en MLA-hänvisning ser ut för olika källtyper. Oavsett källtyp är de viktigaste delarna i varje MLA-citat författaren, källtiteln och publiceringsdatumet.


Om någon av dessa saknas i källan kommer inlägget Works Cited att se något annorlunda ut. Läs mer om MLA Works Cited. MLA-citat i text är korta referenser som leder din läsare till hela källinlägget, mla citat för en uppsats. Du inkluderar dem varje gång du citerar block citat parafraserar eller sammanfattar en källa. Den innehåller också ett sidnummer eller intervall för att hjälpa läsaren att hitta det relevanta avsnittet. Om du redan har namngett författaren i din mening, inkludera endast sidnumret inom parentes:. Om källan inte har några sidnummer använder du antingen en alternativ lokalisering eller lämnar sidnumret utanför citatet:. Läs mer om MLA-citat i text. Scribbr Citation Generator är lätt att använda, exakt och tillgänglig för alla studenter. Ja, mla citat för en uppsats, efter att du har skapat dina citat kan du ladda ner din referenslista till Word, mla citat för en uppsats.


docx i menyn ovanför din referenslista. För att spara lite tid är den nedladdade filen redan konfigurerad i APA- eller MLA-format beroende på vilken citeringsstil du använde. Du fyller i formulären med information om en källa, såsom författarens titel och publiceringsdatum. Verktyget skapar sedan en korrekt referens och citat i texten som du kan använda för att ge kredit till den ursprungliga författaren. Mla-citat för en uppsats information om en källa saknas eller är okänd, och våra förklarande verktygstips? Mer information och exempel.


Scribbr Citation Generator är utvecklad med hjälp av CSL-projektet Citation Style Language med öppen källkod. Du kan hitta alla citatstilar och mla citat för en uppsats används i Scribbr Citation Generator i vårt offentligt tillgängliga arkiv på Github. Inledning Lista över citerade verk Citeringsexempel Information saknas. Snabbguide för MLA-citering MLA är en av de vanligaste citeringsstilarna som används av studenter och akademiker. Ett MLA-citat har två komponenter: In-text-citat: Varje gång du citerar eller parafraserar en källa citerar du författaren och sidnumret inom parentes. MLA Works Cited List Listan över Works Cited, även känd som bibliografin eller referenssidan ger fullständig information om varje källa du citerade i din text. Varje inlägg är byggt av nio kärnelement: Författare.


Är Scribbr Citation Generators gratis? Varför ska jag använda Scribbr Citation Generator? Kan jag ladda ner mina källor till Word? Vad gör en citeringsgenerator? En citeringsgenerator är ett enkelt verktyg som hjälper dig att citera källor i en specifik citeringsstil. Vad ska jag göra om information om min källa saknas? Hänvisningen kommer fortfarande att genereras med den information du har lämnat. Vilken citeringsprogramvara använder Scribbr? Börja med källtiteln istället. Alfabetisera efter det första ordet och ignorera artiklar. Mackintosh, Charles Mla-citat för en uppsats. Stol av betsad ek. Utelämna publiceringsdatum. Lägg till datumet då du fick tillgång till källan i slutet av citatet.


Åtkomst 10 juni Om en källa har skapats av en annan organisation än utgivaren, använd organisationens namn som författare. Om författaren är densamma som förlaget, eller om ingen författare krediteras, använd istället källtiteln. Formatera titeln på samma sätt som i den fullständiga verk som citeras, och förkorta om den är mer än fyra ord.





ap engelska uppsatser



För att citera en e-bok bör du använda standardformatet för bokcitat och ange e-boksidentiteten i versionsavsnittet. Följ denna mall:. Behållarens titel, bidragsgivare, upplaga, e-boknummer, förlag, utgivningsår. Använd följande format för att citera artiklar från olika källor, inklusive tidskrifter, tidskrifter och tidningar:. Författarens namn s. Behållarens titel, bidragsgivare, version, nummer, publiceringsdatum, plats, databasens titel, DOI eller URL. Även om de flesta av dina referenser förmodligen kommer att vara tryckta källor som böcker, artiklar och andra, kan du i vissa fall också behöva citera alternativt material som inte är tryckt.


I den här delen av vår guide kommer vi att fokusera på de allmänna reglerna för att citera olika icke-tryckta källor och kommer att ge ett tydligt MLA-citatexempel för varje. Webbplatstitel, bidragsgivare, reproduktion, nummer, datum, URL. Bidragsgivare, distributör, releaseår. Regisserad av regissörens namn, bidragsgivare, distributör, releaseår. Observera också att det inte krävs att nämna mediet i MLA 8, men du får nämna det eftersom det är användbar information för läsaren. Om filmen är tagen från webben, ersätt mediet med dess relevanta URL. Programtitel , skapad av namn, bidragsgivare, säsongsnummer, avsnittsnummer. Nätverk, Publiceringsår. Albumets titel, andra bidragsgivare, version, skivbolag, utgivningsår.


Titel på övergripande webbsida, datum, URL. Många elever tycker att det är ganska förvirrande att hänvisa till källor. Förhoppningsvis kommer vår detaljerade citeringsguide att hjälpa dig att lära dig hur du citerar i MLA-format. Om du fortfarande kämpar med akademiska stilar eller något annat relaterat till akademiskt skrivande, är vi här för att hjälpa dig. Därför, närhelst du är i behov av snabb akademisk hjälp, kontakta oss. Vi behandlar alla skrivförfrågningar snabbt. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem. Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen.


Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. MLA General Format MLA Style specificerar riktlinjer för formatering av manuskript och skriftlig citering av forskning. Pappersformat Förberedelse av papper och manuskript i MLA Style behandlas i del fyra av MLA Style Manual. Nedan följer några grundläggande riktlinjer för att formatera ett papper i MLA-stil: Allmänna riktlinjer Skriv ditt papper på en dator och skriv ut det på standard, vit 8. Placera texten på ditt papper dubbelt mellanrum och använd ett läsbart teckensnitt, t.


Times New Roman. Oavsett vilket typsnitt du väljer rekommenderar MLA att stilarna med normal och kursiv stil kontrasterar tillräckligt mycket för att de skiljer sig från varandra. Teckenstorleken bör vara 12 pt. Lämna bara ett mellanslag efter perioder eller andra skiljetecken om inte annat uppmanas av din instruktör. Ställ in marginalerna på ditt dokument till 1 tum på alla sidor. Dra in första raden i varje stycke en halv tum från vänstermarginalen. Skapa en rubrik som numrerar alla sidor i följd i det övre högra hörnet, en halv tum från toppen och i linje med högermarginalen. Obs: Din instruktör kan be dig att utelämna numret på din första sida.


Följ alltid din instruktörs riktlinjer. Använd kursiv stil genom hela din uppsats för att ange titlar på längre verk och, endast när det är absolut nödvändigt, ge betoning. Om du har några slutnoter, inkludera dem på en separat sida före din Works Cited-sida. Berätta avsnittet Anteckningar centrerade, oformaterade. Formatera den första sidan av ditt papper Gör inte en titelsida för ditt papper såvida det inte specifikt begärts eller om uppsatsen är tilldelad som ett gruppprojekt. I fallet med ett gruppprojekt, lista alla namn på bidragsgivarna, ge varje namn en egen rad i rubriken, följt av de återstående MLA-rubrikkraven enligt beskrivningen nedan.


Formatera resten av sidan enligt instruktörens önskemål. I det övre vänstra hörnet på första sidan, lista ditt namn, din lärares namn, kursen och datumet. De flesta forskningsartiklar använder en rubrik i standard MLA-format, som den som visas ovan. Om din instruktör kräver att du skapar en fristående titelsida, fråga honom eller henne om specifikationer. MLA har inga specifika instruktioner för att utveckla en MLA-titelsida. Vi rekommenderar att du använder en MLA-header för ditt projekt. Modern Language Association främjar generellt användningen av referenser som beskrivs i avsnitten ovan, men fotnoter och slutnoter är också acceptabla former av referenser att använda i din uppsats.


Första gången du använder information från källan, använd en fullständig hänvisning i texten. Andra gången behöver du bara ange sidnumret.

No comments:

Post a Comment