Tuesday, January 11, 2022

Ändamålet motiverar medeluppsatsen

Ändamålet motiverar medeluppsatsen



Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Som ett resultat, samlade bevis syftet motiverar medeluppsatsen Mandela och hans medarbetare. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver The End Justify The Means: Analysis Of the Statement. Hans starkt hållna principer baserade på religionen islam, flit och viljestyrka fick honom att bygga en välmående nation från en underutvecklad Wilson, syftet motiverar medeluppsatsen, Följderna av att följa dessa politiska axiom ses därför regelbundet i krigssituationer och politiska miljöer. Du får en personlig chef och rabatt. Den försöker dramatisera frågan så att den inte längre ignoreras.





Beräkna priset på din beställning



En av de stora politiska tänkarna som vi känner till är Niccolo Machiavelli. En sak är dock säker: om ett mål eller mål är värdigt, syftet motiverar medeluppsatsen, alla medel för att uppnå detta mål är försvarliga förutsatt att både mål och medel är ädla och goda. Frågan om målet motiverar medlen beror på vilken typ av mål eller mål en person vill uppnå och vilka medel de använder. Om båda syftet motiverar medeluppsatsen medel och målen är lika ädla och goda, det är ingen tvekan eftersom målen rättfärdigas av medlen. Det är den ståndpunkten jag har valt att ta. För många individer gör det inte det syftet motiverar medeluppsatsen vilka medel som används så länge de får som de vill.


Att motivera sina mål med någon typ av medel innebär ibland att man gör fel när man försöker uppnå ett positivt mål. De motiverar fel handling genom att peka på resultatet som var bra. Fel motivering kan ses i vissa fasor i mänsklighetens historia som förintelsen, bombningarna av Hiroshima och Nagaski, världskrigen och till och med bombningarna av World Trade Center. Det finns många motiveringar från många människor om vad dessa händelser tjänar, syftet motiverar medeluppsatsen, men en sak är sann, målen är ädla men medlen är det inte.


För att jämföra de två i syftet motiverar medeluppsatsen anses vara fel och moraliskt rätt, ett exempel är en individ som ljuger om sina kvalifikationer på sitt CV när han försöker få ett bra jobb. Denna person skulle senare motivera lögnen genom att säga att det är ett sätt att få en större inkomst för att försörja sin familj mer effektivt. Dessa två exempel skapar ett dilemma mellan vad som görs och vad som borde göras. Machiavelli konstaterar. För hur man lever är så långt ifrån man borde leva, att den som försummar vad som görs för vad som borde göras, snarare åstadkommer sin undergång än sin bevarande; för en man som vill agera helt i enlighet med sina dygdsyrken möter snart det som förstör honom bland så mycket som är det onda Machiavelli, The Prince Ch.


Med tanke på dessa två exempel, att ljuga och ta syftet motiverar medeluppsatsen ett oskyldigt liv kan ses som båda lika fel. Man måste dock lära sig att skilja på vad som bör göras för att undvika konsekvenserna av det som görs. Tänk om individen som ljuger om hans eller hennes CV inte fick jobbet för att han ljög? Tänk om det aborterade barnet har botemedlet mot cancer i sitt sinne? Fel medel som används kan leda till ruin snarare än bra. Det kan inte vara syftet motiverar medeluppsatsen att vi alla har tagit del av målet rättfärdigar medeldebatten någon gång i våra liv. Medel som används måste också vara etiska, sociala och moraliskt upprätthållna.


Därför, om ett medel i sig är moraliskt dåligt, kan det inte riktigt tjäna ett mål som är bra, även om det verkar vara bra på ytan. Ett mål eller syfte som uppnås genom ett uppriktigt förhållningssätt är det som är motiverat, inte de omoraliska, olagliga och felaktiga. Ett betydelsefullt bevis på ett berättigat sätt att nå ett mål exemplifieras i den ickevåldsdemonstration mot segregation som kämpades för av Martin Luther King Jr. Det finns många sätt för afroamerikaner då att uppnå jämlikhet och frihet i det amerikanska samhället. De kan bomba Vita huset. De kan tvinga regeringen med olagliga medel och andra omoraliska och felaktiga handlingar du kan föreställa dig.


Men Martin Luther King Jr. och hans anhängare valde att vinna frihet på ett fredligt sätt. Här kan vi se att både medlen och ändamålen är ädla och goda. I sitt brev säger Martin Luther King Jr. visade att den orättvisa behandlingen av negrer och deras segregation kan lösas med fredliga medel. En icke-våldskampanj kan dock skapa spänning, men det är upp till demonstranterna att hantera spänningen. Detta är faktiskt själva syftet med direkta åtgärder. Ickevålds direkta åtgärder försöker skapa en sådan kris och främja en sådan spänning att en gemenskap som ständigt vägrat att förhandla tvingas konfrontera frågan. Den försöker dramatisera frågan så att den inte längre ignoreras, syftet motiverar medeluppsatsen. Att jag citerar skapandet av spänning som en del av den ickevåldsmotståndares arbete kan låta ganska chockerande.


Martin Luther King Jr. dog till följd av demonstrationerna han startade men änden är nådd. Hans tro motarbetades av de vita under den tiden. De vita upprätthåller också tanken att målet rättfärdigar medlen. De säger att det de gör mot negrerna görs på grund av självbevarelsedrift. Regeringen under det syftet motiverar medeluppsatsen arbetar för att bevara staten så de agerade på vad som skulle göras: ge afroamerikanerna vad de vill ha. Martin Luther King Jrs död. bevisat att både mål och medel kan vara ädla, att det kan rättfärdigas. I det här fallet, Martin Luther King Jr, syftet motiverar medeluppsatsen. visste vilka medel han skulle använda för sitt önskade syfte.


Ingen kan använda dåliga medel för något gott syfte. När man säger detta kan det jämföras med en person som försöker bygga ett bra hus av dåliga material — det fungerar inte. Vad vi inte ser i detta uttalande är själva slutet. Är det riktigt bra? Vi misslyckas alla med att se och noggrant undersöka medlen och hur de påverkar ändamålen. Det finns många svårigheter och komplikationer när ovärdiga medel används för att uppnå värdiga mål. Ett exempel skulle vara förintelsen som begicks av nazistregimen Gilbert Är detta slut värdigt efter alla händelser som hände? Ett annat exempel skulle vara de två världskrigen. Är syftet med sådana brutala medel nödvändiga? Dessa komplikationer ses ofta i krigstida situationer och det politiska fältet.


Regeringar bryr sig inte om vilka medel de använder bara för att vinna. De tänker bara på seger även om det innebär att förlora många liv, egendom och ännu mer moral. I dessa två situationer är den enda bedömningen framgång och alla medel som skulle bidra till framgång anses vara berättigade, men inte av alla. Varje framgång kan användas som den standard som vi alla mäter nyttan av medlen. Vissa fördelar är dock ytliga och varar inte länge. Om en person verkligen tänker i ett Machiavelliskt perspektiv, skulle han eller hon använda nödvändiga medel för att uppnå ett slut för att undvika framtida komplikationer Machiavelli, The Prince Ch.


Människor som strävar efter sina drömmar och sina mål är mer benägna att ta en väg som är fylld av hinder. Det är känt att mål uppnås genom mycket hårt arbete. Medlen för att uppnå sådana mål skiljer sig från själva målen. En sak bör dock komma ihåg; både medel och mål måste vara ädla och goda. Vad jag har visat är att varje individs mål eller mål alltid kan rättfärdigas med de medel som används för att uppnå det om de bara är värdiga nog. Som Machiavelli påpekar. Men för att utöva intellektet bör prinsen läsa historier och där studera de berömda mäns handlingar, för att se hur de har fört sig i krig, för att undersöka orsakerna till deras segrar och nederlag, för att undvika de senare och efterlikna de förra. Prinsen Ch.


Det finns många fruktansvärda exempel på att rättfärdiga omoraliska, olagliga och felaktiga medel, men Machiavelli lär oss att lära av tidigare erfarenheter för att uppnå mål med ädla och goda medel. Sammanfattningsvis är vi alla utom människor som felar för det mesta. De värderingar som vi har som människor är det som gör oss till människor. Alla medel vi använder som bryter mot vår uppfattning om moral och rättfärdighet kan aldrig rättfärdiga slutet eller målen oavsett hur värdiga de kan tyckas vara. Som man kan se i Martin Luther King Jr. till exempel, det finns faktiskt tusen sätt att uppnå ett enda mål och det är upp till dig om du ska använda de ädla medlen eller fel medel. Att leverera en högkvalitativ produkt till ett rimligt pris räcker inte längre.


Detta beskriver oss perfekt. Se till att denna garanti är helt transparent. Varje papper är sammansatt från grunden, enligt dina instruktioner. Det kontrolleras sedan av vår programvara för att upptäcka plagiat. Det finns ingen lucka där plagiat kan tränga sig in. Tack vare våra kostnadsfria revisioner finns det inget sätt för dig att vara missnöjd. Vi kommer att arbeta med ditt papper tills du är helt nöjd med resultatet. Din e-post är säker, eftersom vi lagrar den enligt internationella dataskyddsregler. Dina bankuppgifter är säkra, eftersom vi endast använder pålitliga betalningssystem.


Genom att skicka dina pengar till oss köper du tjänsten vi tillhandahåller. Kolla in våra villkor och syftet motiverar medeluppsatsen om du föredrar att affärssamtal läggs upp på det officiella språket, syftet motiverar medeluppsatsen. WhatsApp oss. The End Justifies The Means Filosofi Essä Filosofi, syftet motiverar medeluppsatsen. Använd inte plagierade källor. Få din anpassade uppsats på. Beställ uppsats. Fortsätt beställa Få en offert. Postnavigering John Lockes Philosophy Of Education Philosophy Essay. Typer av logikportar Filosofiuppsats. Lägg din beställning.





12 arga män uppsats



Det är alltså den positionen jag valde att ta. Men människor missbrukar frasen när de försöker rättfärdiga sina egna mål, trots de omoraliska medel som används för att uppnå dem. gör en fel sak och försöker nå ett positivt resultat Bartlett, sålunda försvarar de sitt omoraliska beteende genom att peka på resultatet som var bra. Den omoraliska motiveringen visas i flera historiska händelser som bombningarna av World Trade Center och Hiroshima och Nagasaki, 1:a och 2:a världskrigen och Förintelsen.


En hel del motiveringar har gjorts av många människor med avseende på slutet av dessa händelser och i förlängningen att väga krig vs. fred, men en sak som är sann är att målen var ädla. Medlen var dock inte McGraw. För att göra jämförelser angående vad som anses vara fel och moraliskt rätt, här är ett exempel för att ge klarhet om de två. Till exempel kan en person ljuga om sina meriter på sitt CV för att försöka få ett bättre jobb. Personen kan motivera sina handlingar genom att säga att lögnen var menad att hjälpa honom att få en enorm lön för att hjälpa honom att försörja sin familj mer effektivt. Ett annat exempel är att motivera en abort för att rädda livet på modern.


Båda de två fallen skapar ett dilemma när det gäller att försöka fastställa äktheten av vad som görs och vad som borde ha gjorts. Enligt dessa exempel, att ta livet av ett oskyldigt spädbarn och ljuga ses båda som lika fel. Tänk om personen som ljög om sitt CV inte fick jobbet för att han inte var sanningsenlig? Tänk om det aborterade barnet skulle bli en mycket framgångsrik och inflytelserik individ? Följaktligen kan fel medel som används leda till förstörelse snarare än bra Robertson, människor borde verkligen vara oroliga för själva slutet, är det perfekt?


Dessutom finns det behov av att utforska de medel som används för att uppnå ett visst resultat, och hur de påverkar målen McGraw, Svårigheter och komplikationer upplevs särskilt när ovärdiga medel används för att uppnå ett visst mål, som det var i fallet med den första och andra världskriget. Var syftet med sådana hänsynslösa medel nödvändiga? Följderna av att följa dessa politiska axiom ses därför regelbundet i krigssituationer och politiska miljöer. Regeringar använder vilka metoder som helst så länge de kommer ut som segrare oavsett om de förlorar liv och egendom Bartlett, Medlen som används ska vara etiska och moraliskt upprätthållna. Därför, om man antar ett visst medel som är potentiellt dåligt i sig, kan det inte tjäna ett positivt mål även om det kan verka direkt på ytan.


Sammanfattningsvis är frågan om hans argument är giltigt eller inte. Även om vissa kanske invänder att Gud existerar baserat på deras egen tro genom religion, skulle jag svara att Dawkins ger ett starkt argument mot Guds existens genom sina exempel. En extrem utilitarist är en som tror att reglerna är bra, men de säger inte alltid vad vi ska göra. Machiavelli tar in en alternativ form av moral som utmanar den traditionella uppfattningen om moral. Om det är Machiavelli som försvarar ett annat moraliskt universum utan religion eller om Machiavelli bevisar att moral utanför religionen existerar är uppe till debatt.


Machiavelli skapar inte ett annat moraliskt universum, utan han påpekar snarare bristerna i att enbart vara beroende av religiös moral. Movraodes hävdar att om moral och religion inte var sammankopplade, varför skulle människor behöva vara moraliska då? Många människor är själviska, så att be dem att offra något när de inte har något att motivera dem att göra gott är något som helt enkelt inte skulle hända. Mavrodes tar också upp att om du har religiös etik finns det en starkare anledning att vara osjälvisk när det kommer till andras bekymmer och med sekulära koder är det... Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut.


Hemsidaanalys: The End Justifies The Means. Analys: The End Justifies The Means Ord 4 sidor Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Läs mer. Ord: - Sidor: 5. Den enda anledningen till att Robin Hood gjorde sina gärningar var för att hans by var så fattig att byborna knappt hade råd med något att äta och så, med sitt gäng, skulle han beslagta vagnar och ta guldet innan han fördelade dem rättvist till stadsborna. Ett annat exempel som gör detta uttalande positivt är när en familjemedlem till dig är sjuk och dina ekonomiska möjligheter inte direkt är utmärkta.


Förstärkt av adrenalinkicken och desperationen att rädda din släkting, hade du inga andra alternativ än att fortfarande från en rik affärsman eller någon annan person som du visste kunde ge tillräckligt med pengar för att tillgodose dina behov. En annan sak att ta hänsyn till är våra mål. Mål är tänkta att vara ambitioner som vi en dag hoppas kunna uppnå och därför, om din ambition är tillräckligt stor, kommer du absolut vad som helst för att uppnå dem. Tyvärr för vissa är deras desperation och deras önskan att nå sina mål så allvarlig att de slutade avvika från sina ursprungliga planer för att uppnå dem.


Tänk på en affärsman som en gång ägde ett affärsimperium men på grund av flera skandaler och korruption i hans företag behövde han ansöka om konkurs och till slut förlorade han allt han arbetade hårt för. Han hade dock en attityd att aldrig ge upp och började fundera på en annan sak i hans sinne; men den här gången skulle han använda alla medel som var nödvändiga för att få de medel han behövde för att starta och driva det. Hans planer inkluderade att döda sina släktingar och några vänner och det slutade med att han fick försäkringspengar från släktingarna och fick någon utpressning av deras försäkringsbolag som hans vänner ansökte där han också tog pengarna från.


Vad är det jag försöker säga här exakt? Även om detta uttalande innehåller en viss positivitet och sanning i sig, innehåller det också något negativt och som har sina rötter i desperationen att kunna utföra en handling som skulle resultera i något bra antingen för dem själva eller andra. Köp uppsats Betala för uppsats Skriv min uppsats Läxskrivning Hjälp Uppsatsredigeringstjänst Uppsatsskrivande Hjälp Skriv min högskoleuppsats Gör min uppsats Terminuppsats Skrivtjänst Kursskrivtjänst Skriv min forskning Uppsats Skrivhjälp Uppsatsskrivning Hjälp.

No comments:

Post a Comment